2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapCelebHarry herceg és felesége, Meghan Markle bejelentették, hogy szeretnék a saját útjukat...

Harry herceg és felesége, Meghan Markle bejelentették, hogy szeretnék a saját útjukat járni

-

Harry herceg és amerikai felesége, Meghan Markle ugyan továbbra is a brit királyi család kötelékében, mégis “progresszív, új szerepkörben” folytatná tovább. Ezt egy kanadai nyaralás után jelentette be a királyi pár. Tulajdonképpen függetlenedni szeretnének a királyi családtól és a jövőben Észak-Amerikában töltenének több időt.

A pár közösségi oldalán közölte, hogy több hónapnyi mérlegelés után döntöttek így. Elhatározásuk szerint visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepüktől, emellett pedig anyagi függetlenségre vágynak, de továbbra is támogatják II. Erzsébet királynőt, kötelességeiket pedig tiszteletben tartják.

Úgy tűnik, hogy a pár kétlaki életre készül, az idei év nagy részét pedig Kanadában töltenék. A sussexi hercegi pár ígérete szerint idővel tájékoztatja majd a nyilvánosságot a részletekről. Harry jelenleg a trón öröklési sorrend hatodik helyén áll, vagyis Károly trónörökös, valamint bátyja, Vilmos herceg és Vilmos három gyermeke mögött. Harry és Meghan kisfia, Archie Harrison Mountbatten-Windsor apja után a hetedik a trónutódlási sorban.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a házaspár visszalépése befolyásolja-e a trónöröklési sorrendet, ahogy azt sem, hogy Harry és felesége lemond-e az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) megszólítás hercegként, illetve hercegnéként őket megillető jogáról is.

Harry hercegnek és feleségének egyre inkább teher a sajtó és az emberek hatalmas érdeklődése. A hagyományokkal sok téren szakító Meghannak kijutott a beszólogatásból, a kritikából, valamint Harry sem mindig kezelte a sajtót a legtürelmesebben, tehát nem is annyira meglepő dolog mostani elhatározásuk.

Ezek is érdekelhetnek