2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberekHat személyiségvonás, amivel, ha te és a párod rendelkeztek, akkor nagy esély...

Hat személyiségvonás, amivel, ha te és a párod rendelkeztek, akkor nagy esély van a válásra

-

Egy válásnak nem egy és nem két oka van, gyakorlatilag bármi okozhatja azt, hogy azt mondjuk elég volt és kiszálljunk a házasságból. Nincs két egyforma ember és nincs két egyforma házasság sem és azt sem lehet pontosan meghatározni, hogy mi az, ami miatt biztosan örökre együtt maradtok majd. Ugyanakkor a szakértők állítják, hogy van hat személyiségvonás, ami, ha megvan mindkettőtökben, akkor nagyobb eséllyel fogtok elválni.

Minden kapcsolaton rengeteget kell dolgozni, ez kétségtelen, de a következő hat személyiségvonás megléte esetén ez a munka megsokszorozódik. Persze, mint minden másban, nyilvánvalóan ebben is vannak kivételek, amik erősítik a szabályt.

A bolhából elefántot csinálni

Egy házasság, sőt, egy kapcsolat esetén is rendkívül veszélyes, ha a legapróbb dolgokból is nagy ügyet csináltok. Természetesen nem arról van szó, hogyha rossz napod van és mindenen felkapod a vizet, de ha ez a dolog állandó, akkor nagy valószínűséggel hamarosan elválnak az útjaitok.

David Gonet, egy amerikai ügyvéd elárulta, hogy munkája során gyakran találkozik olyan esetekkel, amikor az emberek hirtelen felindulásból adják be a válókeresetet. Később viszont, amikor már elszállt a dühük, vissza is vonják azt. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy ez idő alatt éppen a másik félnek lesz elege az állandó vitákból és ő indítja el a válóperes eljárást.

Anyagiak, anyagiasság

A pénzügyek alapvetően is okoznak problémát és vitákat egy-egy kapcsolatban vagy házasságban. Viszont, ha az anyagi hozzáállásotok merőben különbözik, akkor az negatív hatással van a házasságra. Főleg akkor, ha az egyik fél sokkal többet költ, mint a másik. Az az ember, aki hajlamos az anyagi gondolkodásmódra, vagyis a pénzben látja a boldogságát, nagyobb eséllyel válik el, mint aki nem. Ez azért van, mert párja nem felel meg az anyagi elvárásainak, ez pedig állandó vitákat szül.

Állandó gondoskodás

Semmi kivetni való nincs abban, ha valaki szeretne gondoskodni a párjáról. Persze mindennek megvan a maga határa, ahogy ennek is. A túlzott gondoskodás esetén egy segítségnyújtás is úgy tűnik, mintha meg akarnánk mondani a másiknak, hogy mit és hogyan csináljon. A legtöbb esetben persze ez nem tudatos, inkább olyan dolgok állnak a háttérben, mint a rossz tapasztalatok vagy a félelem attól, hogy elhagynak.

Tehát, az állandó és túlzott gondoskodás a visszájára sülhet el és párunk eltávolodását okozhatja, ami végül váláshoz vezet.

A konfliktusok kerülése

Bármennyire is utálunk veszekedni, része az életünknek. Jó, ha ki meritek mondani a véleményeteket és külön-külön is megálljátok a helyeteket, mert egy kapcsolatot ez visz előre. Abban az esetben viszont, ha minden helyzetben kerülitek a vitákat vagy igazat adtok a partnereteknek, egy idő után boldogtalanná váltok.

A problémákat meg kell beszélni és a közös utat is meg kell találni. A hallgatás és az állandó beleegyezés csak szakadékot hoz létre a házaspárok között, mert a feszültséget bent tartjuk és soha nem mondjuk ki, ami bánt. Egy idő múlva megkeseredettek leszünk és egyedül érezzük magunkat. Ilyenkor pedig beadjuk a válókeresetet.

Törékeny bizalom

Minden kapcsolat alapja a bizalom, ezt pedig mindenki pontosan tudja is. Abban az esetben viszont, ha önértékelési zavarokkal küzdünk, nem fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk vagy nem változtatunk ezen, akkor folyamatosan külső segítséget keresünk.

Ilyenkor beléphet a képbe egy harmadik személy, mert a párunk szavai vagy érdektelensége nem elég. Sőt, nagyon is kevés. Az önbizalom megerősítése után már könnyebben bízol meg a másikban is.

Nárcizmus

Semmi kétség afelől, hogy a házasságokban ez a személyiségvonás a legnagyobb probléma. Ám egy nárcisztikus emberrel korántsem egyszerű dolog együtt élni, mert könnyedén elrejti valódi énjét. A hosszú évek alatt viszont az álarcok előbb-utóbb lekerülnek és jön a mártírszerep. Minden veszekedés alkalmával ő az áldozat és valami zseniális módon képes bűntudatot ébreszteni párjában. Önző és soha nem köt kompromisszumot.

Egy nárcisztikus ember soha nem vállalja a felelősséget a tetteiért. Ezek mind-mind egyenként is válóoknak minősülnek, nemhogy mind egyszerre.

Ezek is érdekelhetnek