2022 július 1 péntek
KezdőlapCelebHátborzongató fotó Freddie Mercury-ról - Így nézett ki a Queen frontembere közvetlenül...

Hátborzongató fotó Freddie Mercury-ról – Így nézett ki a Queen frontembere közvetlenül halála előtt

-

Freddie Mercury, született Farrokh Bulsara (Stone Town, Zanzibár 1946.szeptember 5.) a legendás Queen rockegyüttes énekese és dalszerzője volt. Az együttes sikeres dalainak nagy részét ő maga írta.

A Queen frontembere mindvégig hatalmas titokban tartotta, hogy az AIDS-szel küzd. Minderről csak halála előtt 24 órával számolt be. Mercury 45 évesen hunyt el, betegségének súlyosságáról pedig a róla készült utolsó fotó árulkodik.

Az énekes utolsó napjait nagy rejtély övezi még napjainkban is, halála után harminc évvel. Mercuryt 1991. november 24-én győzte le a halálos kór. Az orvosok által felállított diagnózist, miszerint az énekes HIV-pozitív, mindössze halála előtt 24 órával hozták nyilvánosságra. Már néhány évvel halála előtt szárnyra keltek a pletykák, hogy az énekes HIV-pozitív lehet, de megerősíteni senki nem tudta ezt. A Queen 1987-es turnéját is meg kellett szakítani nem sokkal a vége előtt, mert a frontember állapota rohamosan romlani kezdett.

Freddie Mercury élete utolsó két esztendejét Londonban töltötte, ahol egyedül élt fényűző, Garden Lodge-i otthonában. Az énekes mindig is igyekezett titokban tartani betegségét. Élete utolsó időszakában még a nyilvánosság előtt sem mutatkozott, hisz utolsó ismert képei alapján nagyon lefogyott, rendkívül rossz állapotban volt. Egy 1991-ben készült kerti fotón szinte úgy néz ki, mint egy csontváz.

A Queen frontemberének legjobb barátja és egyben egykori barátnője, Mary Austin is a közelben tartózkodott a tragédia idején. Most elárulta, hogy mi történt az utolsó percekben.

Az énekes és Mary szakításuk után is jóban maradtak, miután Mercury elismerte, hogy meleg.

“Minden szeretőm megkérdezte, hogy miért nem léphet Mary helyébe, de ez egyszerűen lehetetlen. Az egyetlen barátom Mary és nem is akarok mást. Számomra ő volt a feleség. Számomra ez házasság volt. Hiszünk egymásban, nekem ez elég” – nyilatkozta annak idején Mercury.

Freddie Mercury halálának napján, Dave Clark a Five énekese volt a legenda mellett, de Austin is hamar a helyszínre érkezett. Clark 2008-ban azt mondta, hogy amikor az orvosok elmentek, már tudta, hogy mindjárt vége. “Egyedül maradtunk és amikor meghalt, lementem a földszintre, hogy elmondjam a személyi asszisztensének, Phoebe-nek, és a szakácsának Joe-nak. A volt barátnője, Mary Austin is átjött, én pedig felhívtam Freddie szüleit a hírrel. Békésnek tűnt. De hatalmas veszteség volt” – mondta Clark.

Így nézett ki a legendás énekes a halálát megelőzően:

Ezek is érdekelhetnek