2022 június 25 szombat
KezdőlapHírekHét ember súlyosan megsérült, amikor az orkán erejű szél felkapott egy gyerekekkel...

Hét ember súlyosan megsérült, amikor az orkán erejű szél felkapott egy gyerekekkel teli ugrálóvárat

-

Egy pillanat elég volt ahhoz, hogy a gondtalan szórakozás rémálommá váljon egy vidám szabadban töltött nap során.

A szemtanúk elmondása szerint nem volt idő reagálni sem. Egy óriási széllökésre lettek figyelmesek, ami azonnal belekapott a gyerekekkel teli ugrálóvárba. Akkora ereje volt, hogy a magasba repítette a várat, és pár másodpercig szó szerint a levegőben keringett.

A rémület pillanatait megörökítették, és közzé is tették YouTube-on. A felvételeken hallatszik a gyerekek kétségbeesett sikoltozása. A szülők azonnal a segítségükre siettek, óriási káosz alakult ki. A helyi média eleinte öt sérültről számolt be, majd módosították hét személyre. Közülük négy gyermek.


Mindnyájukat kórházba vitték, de szerencsére senki sem volt életveszélyben.

A borzalom Alexandria városában (Mogilev régióban) történt, mikor a Kupala éjszakát ünnepelték a helyiek. A gyerekeknek szóló programok közül, a legnépszerűbbek kétség kívül a felfújható légvárak voltak.

A tanúk szerint több gyermek sokkos állapotba került a történtek után. A mentők nagyon hamar a helyszínre értek, addig az eseményre kivezényelt katonák kezdték el a sérültek ellátását.

Nagy erőkkel vizsgálják az eset körülményeit. Valószínűleg a játék helytelen rögzítése okozhatta a szörnyűséget.

Hasonló eset történt az észak-izlandi Akureyri városban július 1-jén. Itt is több méter magasságba emelte fel a játékot a szél, kötelekkel húzták vissza a földre. Több ember kórházba került utána, de halálos sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetnek