2022 július 1 péntek
KezdőlapEgészségHét percig volt halott. Elmesélte, mit látott a másik oldalon...

Hét percig volt halott. Elmesélte, mit látott a másik oldalon…

-

7 percig volt halott, majd visszatért az élők közé. A mai napig érzi még az eset következményeit különböző memóriazavarok formájában. Az agya túl sokáig volt oxigén nélkül. A tinédzser elmesélte, hogy mit érzett akkor…

Klinikai halál

A tudósok még mindig bizonytalanok abban, hogy komolyan kell-e venni azoknak az embereknek a történeteit, akik azt állítják, hogy visszatértek a túlvilágról. Az élet utolsó pillanataiban az agyi aktivitás jelentősen megnövekszik, amitől valóban intenzív élményeket élhetünk át. Ezt a Michigani Egyetem idegtudósai fedezték fel. Nehéz azonban megmondani, hogy ez az élmény tényleg a túlvilág vagy csak a haldokló agy hallucinációi.

A legtöbb klinikai halált túlélő ember a tapasztalatait a túlvilági élet bizonyítékának tekinti. Sokan magasabb erő jelenlétét érezték, amelyet Istennel azonosítanak. Egyesek elhunyt rokonaik közelségét érezték.

Egy amerikai nő a Tik Tok-on mesélt a klinikai haláláról. Kassi Hogann bevallotta, hogy 18 éves korában agyi hipoxia alakult ki, ami 7 percig tartott. A nő elismeri, hogy ez egy fiatalkorában meghozott “hülyeség” következménye volt, de nem részletezte, hogy pontosan mit csinált magával, amibe majdnem belehalt.

Hét percig volt halott

Tapasztalatai alapján egy alagúton keresztül a csillagokik jutott. A teste nem mozdult, de ennek ellenére nagyon jól érezte magát. Azt érezte, hogy egy olyan helye van, ahonnan láthatja az egész kozmoszt. Hozzátette, hogy ő is érezte elhunyt hozzátartozói jelenlétét, de nem látta őket és nem is beszélhetett velük.

Kassi beszámolójában szerepel az élménye körülírásának nehézsége is. Ez más túlélők beszámolójában is jelen van. Ez vélhetőleg azért van, mert nem hasonlítanak semmihez, amit a mindennapi életben megtapasztalhatnánk.

“Jól éreztem magam, amikor tudtam, hogy a szeretteim velem vannak. Pedig fizikailag nem voltak ott. Csak éreztem.”

Kassi agya túlélte, hogy hét percig oxigén nélkül volt, de a hipoxia következményei a mai napig tartanak. A nő agyában olyan változások következtek be, amelyek visszafordíthatatlanok.

“Amikor felébredtem, CT-vizsgálatot végezte az agyamról. Elsötétült kis részeket véltek felfedezni. Azt mondták, hogy a gyógyulás esélye nagyon kicsi.”

A lánynak folyamatos memóriazavarai vannak. Muszáj jegyzetelnie, hogy ne felejtsen el semmit.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek