2022 május 29 vasárnap
KezdőlapEgészségHihetetlen! A koronavírus embereket gyógyított ki a rákból

Hihetetlen! A koronavírus embereket gyógyított ki a rákból

-

Tudtátok, hogy Magyarország az élen jár a rákos megbetegedés okozta elhalálozási statisztikákban? 2016-ban százezer magyarból 345-en haltak meg rákban, ezzel gyakorlatilag elsők voltunk az EU-ban. Az Európai Unióban az összes haláleset 26 százalékáért a rák felel. A nőknél a mellrák, a férfiaknál a tüdőrák a leggyakoribb ilyen jellegű megbetegedés. Hogy pontosan miként alakul a statisztika 2020 és 2021 környékén azt nehéz megmondani, ugyanis most mindenki (IS) koronavírusban hal meg.

Ettől függetlenül a rákos megbetegedések továbbra is az egyik legnagyobb veszély az emberiségre. Mindenkinek a családfájában van legalább egy rokon, akit a rák ragadott el a szeretteitől. A tudósok továbbra is szüntelenül keresik a megoldást és különös dologra lettek figyelmesek most, így a covid idején.

Több olyan esetet is regisztráltak, amikor a koronavírus-fertőzés után egy rákbeteg tünetmentessé vált. Először a britek figyeltek fel egy 61 éves cornwalli férfira, aki tavaly nyáron kapta el a koronavírust, de ezt pár hónappal megelőzően a leukémia egyik fajtáját is diagnosztizálták nála az orvosok. A koronavírus tüdőgyulladást okozott a férfinél, ami miatt 11 napon keresztül kellett oxigénmaszkkal lélegeztetni. Miután jobban lett, az orvosok úgy döntöttek, hogy átviszik egy másik osztályra, melyen a leukémia miatt fognak rajta rutinvizsgálatokat elvégezni. Az orvosok ledöbbentek, ugyanis a 61 éves férfi szervezetéből eltűntek a rákos sejtek.

Mivel még nem kezdték meg a kemoterápiát, csak a koronavírus-fertőzés állhat közvetlen vagy közvetett módon a gyógyulás mögött. Bár azt hangsúlyozták az orvosok is, hogy ez valamilyen különleges, egyedi eset csupán.

Lenne…ha Olaszországban nem lett volna egy kísértetiesen hasonló eset. Ott egy 20 és egy 60 éves leukémiás beteg szervezetéből tűntek el teljesen a rákos sejtek a koronavírus-fertőzés után.

Az orvosok úgy vélik, hogy a koronavírus ellen küzdő szervezet sikeresebben reagál a rákos sejtekre is. Ilyen eseteket egyébként már 1893-ban is dokumentáltak. A különböző fertőzések javíthatnak a rákos betegek állapotán. Ez az immunterápia lényege.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek