2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekHihetetlen, de több mint két éve nem mosott hajat ez a lány....

Hihetetlen, de több mint két éve nem mosott hajat ez a lány. Frizurája szebb, mint valaha!

-

A “sampon-nélküli hajápolás” mára az egész világot átfogó mozgalommá nőtte ki magát. A képeket elnézve, úgy gondolom, hogy elgondolkodtató…

Iiris Heikkinen egy 24 éves, finn egyetemista lány aki ezelőtt minden egyes nap hajat mosott. Sorra próbálta ki a drágábbnál drágább samponokat és kondicionálókat, de szinte kivétel nélkül mindegyiktől kiszáradt illetve töredezett a haja, és sok esetben viszketett a fejbőre is.

Először a biosamponokkal próbálta megoldani a problémáit de sajnálatos módon nem járt sikerrel. Ezután természetes anyagokkal próbálkozott – almaecet, szódabikarbóna -, ettől csak egy kicsit javult a helyzet, de alig észrevehetően. A lány el volt keseredve, ötlete sem volt, hogy mivel kellene próbálkoznia.

Iiris ekkor hallott életében először a “no poo method”-ról az Instagramon, ez lényegében azt jelenti, hogy sampon nélküli hajmosás. Az eljárásnak már több tízezer követője van, főleg wellness-bloggerek között. A lány azóta, hogy ezt a módszert követi, két éve nem mosott hajat, csak nagy ritkán bevizezi, és kéthavonta beledörzsöl egy kis kókuszolajat.

Napjainkban így néz ki:

Iiris elmondása szerint az első pár hónap nagyon furcsa volt.

“Egy ideig zsírosnak tűnt a hajam, de ezt az időszakot hamar átvészeltem. Utána még várni kellett egy kicsit, amíg beindult a hajam öntisztuló folyamata, de azóta elképesztően szép. Az emberek mindig megdicsérik, és közben fogalmuk sincs róla, hogy két éve nem láttam sampont” – meséli a fiatal lány.

A sampon nélküli hajápolásnak rengeteg rajongója van világszerte, főként a nők körében. Először is nagyon olcsó megoldás, másrészt kifejezetten környezetkímélő, és biztosak lehetunk benne, hogy nem károsítjuk magunkat.

Idősek és fiatalok, szőkék és barnák, göndörek és egyenes hajúak folyamatosan posztolják ki az Instagramra a fotóikat, amelyeket több hónapos, sőt éves természetes hajtisztulás után, hajmosás nélkül készítettek. Az eredmény tényleg lenyűgöző, ízelítőként mutatunk nektek is párat:

Ezek is érdekelhetnek