A 106 éves néni túlélte a spanyolnáthát, most pedig a koronavírusból is kigyógyult

- Hirdetés -

Ana del Valle még gyermekkorában kapta el a spanyolnáthát, a spanyolországi Andalúziában. A betegség 1918-ban söpört végig a világon, ami a szakemberek becslése alapján nagyjából hetven millió ember halálát okozta. Az akkor még kislány Ana egy közeli farmra indult tejért, amikor rosszul lett és összeesett. Édesanyja órákkal később talált rá, Anának akkor már magas láza volt.

A hétéves lány legyőzte a súlyos fertőzést, most pedig, száz évvel később már azzal is büszkélkedhet, hogy két világjárványt élt túl, ráadásul két különböző században.

Az idős hölgy 2012 óta egy idősek otthonában éli mindennapjait. Családja március 9-én értesült arról, hogy az otthonban már jelen van a koronavírus, így nem látogathatják meg szerettüket. Tíz nap múlva már Ana szervezetében is kimutatták a Covid-19-et és azonnal a La Linea-i kórházba szállították őt. Az egészségügyi intézményt múlt héten hagyhatta el, amikor a harmadik koronavírus-tesztje is negatív eredményt mutatott.

- Hirdetés -

„Igazi szupernagyi. Az orvosok azt mondták, hogy egy nap majd meg fog halni, de az nem ma lesz, és nem a koronavírus miatt” – nyilatkozta unokája, Paqui Sánchez a helyi televíziónak.

Az idős hölgy október 20-án ünnepli 107. születésnapját és nagy valószínűséggel ő lesz Spanyolországban, sőt, lehet, hogy a világon is a legidősebb nő, aki felgyógyult a koronavírusból.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!