A 77 éves férfi sírva hívta fel családját azzal, hogy hazaküldik a kórházból

- Hirdetés -

Az idős bácsinak combnyaktörése és tüdőrákja van. Feleségének nem merte elmondani mi történt, ugyanis féltette őt.

Egy 77 éves idős férfi sírva hívta fel telefonon családját azzal a hírrel, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház rehabilitációs osztályáról hazaküldik őt, combnyaktörése után két hónappal. A bácsi felesége a híradónak nyilatkozott. Az asszony elmondta, hogy egy panellakásban élnek férjével, illetve nem tudja, hogyan fogja egyedül ellátni mozgásképtelen férjét.

A koronavírus-járvány miatt ürítik ki a hazai kórházakat, a nő négy nappal ezelőtt tudta meg, hogy férjének is haza kell mennie.

- Hirdetés -

„Telefonon nekem csak sírt. Nekem nem mondott semmit, csak a lányomnak mondta azt, hogy baj van” – mondta az asszony.

„Szerintem engem félt, hogy felemelni sem tudom” – tette hozzá.

A 77 éves beteget tíz hete szállították be a budapesti Baleseti Intézetbe, combnyaktöréssel. Korábban rosszindulatú tüdőrákok is diagnosztizáltak nála, így az erre kapott gyógyszerektől gyakran van rosszul, ingadozik a vérnyomása.

- Hirdetés -

„Fordult ide az ágyra és akkor hallottam egy nagy puffanást. Akkor kiugrottam, felemeltem. Hát 82-83 kiló, nem bírtam!” – mesélte az idős nő. Mialatt az idős bácsi kórházban volt, kiderült, feleségének rosszindulatú bőrdaganata van, amiről az idős úrnak még fogalma sincs.

„A szövettani eredményt nem, mert legutoljára március 8-án láttam, és úgy köszönt el a kórházban a rehabon, hogy Szia csibém, Boldog nőnapot! És ez van bennem!”

A bácsit mentőautóval szállítják haza, valamint egy járókeretet is adnak neki, ami felesége szerint nem fog beférni lakásuk fürdőszobájának ajtaján.

- Hirdetés -

A minisztérium közleményt adott ki, miszerint, ha valakinek gondot okoz a hazaküldött beteg ellátása, akkor „forduljon azonnal az adott intézmény vezetőjéhez, a betegjogi képviselőhöz vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz”. Senki sem maradhat ellátás nélkül, aki rászorul. Akit hazaküldenek, bővített zárójelentést kap.

„Van egy ápolás szakmai zárójelentés rész is tulajdonképpen, ezen azokat a szükséges ellátásokat beavatkozásokat az ő egészségi állapotával kapcsolatos ápolási teendőkre térnek ki, amelyet az otthonában kell elvégezni” – nyilatkozta Müller Cecília, az országos tisztifőorvos.

Orbán Viktor hozzátette, hogy egy orvosszakmai grémium határoz arról, melyik betegnek oldható meg az otthoni ápolása.

„Nem véletlenül kerül az ember kórházba, és ha onnan haza kell menni anélkül, hogy meggyógyult volna, azért mert majd egy járvány betegnek van szüksége az ő ágyára, ez egy kényelmetlen, nehéz, rossz érzés, de még egyszer mondom, az összes kórházi ágy 16 százalékának esetében áll ez így, és nem tudjuk másképp ezt a problémát megoldani.”

A kormányfő azt is elárulta, hogy az ágyak ötven százalékának felszabadításáról van szó, aminek 34 százaléka jelenleg amúgy is szabad, így mindössze tizenhat százalékot kell kiürítenie a kórházaknak.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!