A civil lakosságnak is fel kell készülnie egy háborúra

- Hirdetés -

Itt az ideje, hogy a civil lakosság is felkészüljön a háborúra: Ezen a héten kezdődik a NATO legnagyobb hadgyakorlata a hidegháború óta. Romániától egészen Lengyelországig rengeteg Európán belüli helyszínen fognak zajlani a hadgyakorlatok mindegy 90.000 katona részvételével összesen 31 tagállam és Svédország részvételével.

nato bejelentes A civil lakosságnak is fel kell készülnie egy háborúra

A fent említetteken kívül május végéig több mint 50 hadihajó, 80 vadászrepülő, helikopter és drón körülbelül 1100 harci jármű fog gyakorlatozni a Szilárd Védelem 2024 keretein belül.

,,Az elmúlt egy évben rengeteg minden változott a hadereink kötelékében, például modernebbek lettek a fegyverek. Ami viszont nem változott, az a polgári lakosság hozzáállása. Még mindig nem értik, hogy egy háború esetén nem csak a katonáknak kell együttműködniük. Ilyenkor az egész társadalom bevonódik, tetszik, nem tetszik. Nem mondom, hogy holnap mindenkinek fegyvert kell ragadnia, de ne gondoljuk, hogy békében élünk. Ezért fontosak az ilyen nagyszabású gyakorlatok”

Figyelmeztetett Rob Bauer holland admirális, aki kiemelte, hogy 1988 óta nem volt szükség ekkora hadgyakorlatra.

- Hirdetés -

Arra a kérdésre, hogy miért van szükség ekkora közös hadgyakorlatra pontosan nem árulták el, és igaz, hogy Oroszország neve egyszer sem hangzott el, de elmondásuk szerint az akció célja:

Felgyorsítani a csapatösszevonásokat és megnövelni az ütőképességet egy ellenséges, szomszédos nagyhatalom támadása esetén. A szimulációk többségét az ukrán határhoz közel tartják majd.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!