A levegőből készített felvételek megmutatják, hogy valami nagy baj van a Balatonnal

- Hirdetés -

1982-ben mérték az algásodás csúcspontját a Balatonban, most azonban az algatömeget mutató érték másfélszerese az akkorihoz képest.

Augusztus végén a Balaton délnyugati részén rendkívüli algásodás volt megfigyelhető. A Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vízgazdálkodási Kutatócsoportja szerint ennek fő oka az üledékből felszabaduló foszfor.

Nagy az esélye annak is, hogyha az idő felmelegszik, akkor az algásodás sokkal erősebb lehet. Az algák még soha nem szaporodtak el ennyire a Magyar Tengerben, ez pedig egy úgynevezett cianobaktériumoknak tudható be.

- Hirdetés -

A Balatonról készített látványos fotók a Zala folyó torkolatán, Keszthely külterületi településrészén és Fenékpuszta közelében készültek. Az algafoltok még a légi felvételekből is tökéletesen láthatóak.

Nézd meg te is a következő képeket, melyekben tisztán látható, hogy egyre komolyabb veszélyt jelent tavunkra az algásodás!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!