A német államfőt nem szívesen látják Kijevben – Frank-Walter Steinmeier nemkívánatos személy

- Hirdetés -

Olaf Scholz német kancellár elmondta egy szerdai interjún, hogy a kijevi vezetés nem szeretné fogadni Frank-Walter Steinmeier német államfőt. Hozzátették, hogy ez nem tesz jót a német-ukrán kormányzati kapcsolatoknak.

Frank Walter 1 A német államfőt nem szívesen látják Kijevben - Frank-Walter Steinmeier nemkívánatos személy

Olaf Scholz egy interjú keretei között, a látogatás előli elzárkózás kapcsán csak annyit mondott, hogy „kissé irritáló”. 

Frank-Walter Steinmeier elmondta, hogy a közeljövőben nem tervez ukrajnai utat, illetve megjegyezte, hogy nem sokkal a háború kezdete előtt járt Kijevben. Az aktuális esettel kapcsolatban a politikus azt nyilatkozta, hogy örült volna ha Ukrajnában szívesen fogadják őt, de hozzátette, hogy nem kíván részletesebben beszélni erről az ügyről.

A politikus elmondta, hogy talán Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel van a legintenzívebb kapcsolata állam- vagy kormányfők közül, hozzátette, rendszeresen beszélnek telefonon. A szolidaritási látogatás szerdán lett volna, a lengyel, az észt, a litván és a lett államfővel együtt. Végülis a négy másik politikus megtette a látogatást Kijevbe, a német elnök nélkül.

- Hirdetés -

Frank-Walter Steinmeier ezt nyilatkozta az újságíróknak: „Kijevben nem akarják”, hogy részt vegyek a közös úton.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!