Borkai Zsolt lemond – Már a kormány is reagált a hírekre

- Hirdetés -

Borkai Zsolt, Győr újra megválasztott polgármestere a morális helyzetre való tekintettel lemond a város vezetéséről. A politikus nyílt levélben jelentette be döntését. Azt írta, hogy a közgyűlés alakuló ülésén mandátumát még átveszi, azonban pénteken 16 órai határidővel le is mond.

„Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését” – nyilatkozta Borkai.

„A rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik” – tette hozzá a győri polgármester.

- Hirdetés -

Borkai Zsolt a vele kapcsolatos vádak közül a drogfogyasztást és a korrupciót tagadta. Nyilatkozatában azt is elmondta, hogy az ominózus horvátországi nyaraláson saját költségén vett részt.

„Egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen. Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki emiatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom.”

Borkai Zsolt az önkormányzati választások előtt keveredett botrányba, miután Az Ördög Ügyvédje elnevezésű ismeretlen kompromittáló videófelvételt tett közzé róla az interneten. A politikus ezután kilépett a Fideszből, de úgy döntött, hogy marad Győr városának polgármestere. Most azonban erről a pozícióról is lemondott.

- Hirdetés -

Borkai kihívója, Glázer Tímea így nyilatkozott az ügyben: „Nem volt más választása és úgy tűnik, ő is megértette, hogy nem lehet a város polgármestere. Ha Győr érdekeit szolgálta volna, akkor már előbb visszalépett volna, ez viszont így tisztességtelen viselkedés, hiszen a Fidesz kezére játszotta a várost.”

Borkai lemondása után időközi választást kell kiírni, ahol a polgármester személyéről kell majd dönteni, a képviselő-testület ugyanis nem oszlatta fel magát. A lemondás után 120 napon belülre kell kiírni az új választást, határozzák meg a szabályok. Amennyiben Borkai Zsolt pénteken tényleg lemond, akkor január vége és március elseje közé kell kitűzni a választás napját.

Borkai lemondásának híre éppen akkor érkezett, amikor Gulyás Gergely, Karácsony Gergellyel sajtótájékoztatót tartott a Miniszterelnöki Hivatal előtt.

- Hirdetés -

A miniszterelnökséget vezető miniszter mindössze egyetlen szóval reagált Borkai döntésére: „HEURÉKA”

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!