Bulizó fiatalok, hömpölygő tömeg az utcákon – Vuhanban újraindult az élet

- Hirdetés -

A koronavírus egy évvel ezelőtt ütötte fel a fejét Kínában, azóta pedig az egész világ harcol ellene. Vuhanban volt az első gócpont és akkor még el sem tudtuk képzelni, mivel állunk szemben. Ma már azonban átérezzük a nehézségeket, a küzdelmet, hiszen mindennapjaink szerves része lett. Így egy évvel a járvány kitörése után a 11,9 milliós városban újraindult az éjszakai élet. A szórakozóhelyeken ismét telt ház van, az utcán mosolygós emberek sétálnak maszk nélkül.

A kínai Hupej tartomány fővárosában május 10-én azonosították az utolsó fertőzöttet, azóta pedig csak behurcolt fertőzésekről számoltak be. A város lakosságát idén januárban tizenegy hétre karanténba zárták, még otthonaikat sem hagyhatták el, továbbá katonák őrizték a város határait.

Az enyhítések márciusban kezdődtek, ekkor indult el újra a tömegközlekedés és nyitottak ki az üzletek, bevásárlóközpontok. A korlátozások teljes feloldása áprilisban következett be, de aztán májusban újra karantén következett, akkor már az elsőnél rövidebb időre. Ekkor újabb fertőzötteket azonosítottak, de a koronavírus-járvány terjedését viszonylag hamar megfékezték.

- Hirdetés -

Karácsony közeledtével visszatért az élet a városba, ismét minden olyan, mint a járvány kezdete előtt. Az éjszakai életet sem korlátozzák már, megnyitottak a szórakozóhelyek, ahol a kikapcsolódni vágyóknak még maszkot sem kell viselniük. Ezzel Vuhan kijelentette, hogy legyőzte a COVID-19-et.

Az éjszakai klubok és diszkók megteltek emberekkel és tömeg hömpölygött a büfék előtt is. Újra szerveztek koncerteket, ahol nem kell betartani a 1,5-2 méteres távolságot és maszkot sem kell kötelezően viselni. A világ többi részén a járvány továbbra is tombol és szó sincs enyhítésről, sőt, újabb szigorításokat vezetnek be az országok kormányai. A karácsony már csak néhány napra van és egyelőre az is kérdéses, hogy együtt ünnepelhetünk-e szeretteinkkel.

Az Egészségügyi Világszervezet 2021 januárjában nyomozókat és szakértőket küld majd Kínába, hogy pontos adatokat kapjanak a koronavírus-járványról. Ennek oka, hogy úgy vélik, az ország vezetése titkolta a pontos számokat, mind a fertőzötteket, mind pedig a haláleseteket tekintve.

- Hirdetés -

A WHO azt is kihangsúlyozta, hogy nem az a cél, hogy „Kínából bűnbakot csináljanak”, pusztán arra kíváncsiak, hogy mi történt pontosan 2019 végén és az idei év elején. „Fontos, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz, ugyanis a jövőben ezáltal megelőzhetőek lehetnének a hasonló járványkitörések” – írta az Egészségügyi Világszervezet.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!