Diagnosztizálták az első magyar koronavírusos beteget

- Hirdetés -

Pozitív lett egy magyar dolgozó tesztje a Diamond Princess luxushajón.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára bejelentette, hogy megvan a koronavírus első magyar fertőzöttje. A Japán mellett karanténban tartott, Diamond Princess óceánjárón három magyar állampolgár dolgozott, egyiküknek pedig most pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az államtitkár a koronavírussal kapcsolatos legújabb fejleményekről tartott sajtótájékoztatót ma délután.

Elmondása szerint a külügy kapcsolatban áll a beteggel, aki egyelőre jól van.

- Hirdetés -

A Diamond Princesst február 5-én helyezték karantén alá, amelyet 19-én feloldottak, így az emberek többsége február 22-ig elhagyhatta a hajó fedélzetét. A személyzet jelentős része azonban ott maradt, köztük a három magyar is, egy zenész testvérpár és egy felszolgáló.

Egyikük megfertőződött a vírussal, így őt elkülönítették, két-három napon belül pedig kórházba is szállítják majd. A beteg azt mondta jól érzi magát, nem köhög, nem lázas és tünetmentes.

„Vele is kapcsolatban vagyunk és a másik két magyarral is. Ők továbbra is negatívak, jól vannak, tünetmentesek.”

- Hirdetés -

A beteget megfigyelés alatt tartják és több tesztet is készítenek majd.

A magyar Külügyminisztérium kéri, hogy az új koronavírus, észak-olaszországi gócpontjai felé csakis azok a magyarok utazzanak, akiknek halaszthatatlan dolguk akad arra. Ellenkező esetben nem javasolják a kiutazást az érintett területekre.

A külügy azt is hozzátette, hogy jelenleg 171 magyar tartózkodik Kínában, mind jól vannak és a követség mindenkivel kapcsolatban van. Közülük az öt legfertőzöttebb tartományban húszan tartózkodnak éppen, az információk szerint ők is jól vannak.

- Hirdetés -

Magyarország egyelőre nem vezet be közúti vagy vasúti ellenőrzést Olaszország felé, ahogy a szomszédos országok sem tettek ilyet, de a hatóságok folyamatosan ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!