Ennyi lesz a benzin és a gázolaj ára a január 1-jei adóemelés után Magyarországon

- Hirdetés -

Mint azt már sokan tudjátok a benzin és a gázolaj ára is emelkedik péntektől. A benziné 8 a gázolajé pedig 6 forinttal drágul majd literenként. Így már azt is ki lehet számolni, hogy mennyi lesz az üzemanyagok átlagára a január elsején életbe lépő adóemelés után.

A Brent típusú olaj árának emelkedése miatt a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől – írja a holtankoljak.hu. A benzin esetében bruttó 8 forinttal nő az ár, míg a gázolaj esetében bruttó 6 forintos emelésre kell készülni.

Az alábbi átlagárakra lehet számítani az év utolsó péntekén:

  • 95-ös benzin: 570 Ft/liter
  • Gázolaj: 593 Ft/liter

Hétfőn már életbe lép a jövedéki adó emelése is

Ennek következtében mindkét üzemanyagfajta kb. 41 forinttal lesz drágább január 1-jén, mint december 31-én volt. Ha a becsült átlagárakat hozzáadjuk, akkor ennyi lehet a benzin és a gázolaj átlagára január 1-től:

  • 95-ös benzin: 611 Ft/liter
  • Gázolaj: 634 Ft/liter
- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!