Két török MMA-harcos menekített ki egy Bécsben megsérült rendőrt – Hősként ünneplik őket

- Hirdetés -

A hétfő esti bécsi terrortámadás közben két török férfi segített egy nőnek és a tűzharcban találatot kapott rendőrnek. A közösségi média azóta hősként emlegeti a két bátor férfit, akik saját életüket kockáztatva menekítették ki az embereket.

7WWJAtkP9CVBEL8hs Két török MMA-harcos menekített ki egy Bécsben megsérült rendőrt - Hősként ünneplik őket

A fiatalokról kiderült, hogy MMA-harcosok, akik éppen a Schwedeplatzon tartózkodtak, amikor lövéseket hallottak. Csak egy kávét szerettek volna inni, még a kijárási korlátozások életbe lépése előtt. Azonnal a helyszínre siettek, ahonnan sérült embereket láttak menekülni.

Az első gyanújuk, miszerint filmforgatás folyik rögtön megdőlt, hiszen látták, hogy a merénylő mindenkire lő, aki körülötte van, nem válogat. Emberek feküdtek a helyszínen, de ők elkezdtek a merénylő felé futni. Először egy idősebb nőt segítettek fedezékbe, majd egy találatot kapott rendőrt menekítettek ki és egy mentőautóhoz vitték.

- Hirdetés -
KAP20201103012 4400851 scaled 1 Két török MMA-harcos menekített ki egy Bécsben megsérült rendőrt - Hősként ünneplik őket

Mikail Özen és Recep Gültekin azt mondta, képtelen lettek volna tehetetlenül állni és nézni az eseményeket. Odafutottak és tették, amit kellett.

Mindkét férfi undorodik a merényleteket, aminek hangot is adtak:

„Mi, török származású muszlimok mindenféle terrort elítélünk. Mi Ausztria mellett állunk, Bécs mellett állunk, tiszteletben tartjuk Ausztriát. Mindegy, mi történik, mindegy, mi van, mi mindig készen állunk, hogy segítsünk.”

- Hirdetés -
00 5 Két török MMA-harcos menekített ki egy Bécsben megsérült rendőrt - Hősként ünneplik őket

Hétfőn este nyolc óra körül egy húsz éves férfi kezdett lövöldözni az osztrák fővárosban. Az egyik belvárosi zsinagóga, a Stadttempel közelében történt a merénylet, amelyben négyen életüket vesztették. A rendőrök lelőtték a támadót. A merénylet következtében tizenhét embert ápolnak kórházban, akik közül heten életveszélyes állapotban vannak a lőtt vagy szúrt sebek miatt. A terrortámadást követően az osztrák kormány három napos gyászt rendelt el.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!