Koronavírus – Hazánk a negyedik legbiztonságosabb ország Európában

- Hirdetés -

Felállítottak egy rangsort, miszerint jelenleg Németország a legbiztonságosabb, illetve a koronavírus-járvány ellen leghatékonyabban fellépő európai ország.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a London Deep Knowledge Group rangsorolta a világ országait. Több lista is készült, az egyik a legbiztonságosabb országokat tünteti fel. Ebből a rangsorból a dél-amerikai és az afrikai országok kimaradtak, ugyanis azokat egyáltalán nem vizsgálták. A lista a következők szerint állt össze. Először is azt vizsgálták, hogy a különböző országokban milyen korán léptek fel a vírus terjedése ellen, milyen intézkedéseket hoztak, a lakosok mennyire tartják be az előírásokat, van-e elegendő teszt, valamint a kórházak felszerelése is górcső alá került.

Hazánk nagyon előkelő helyre került, Magyarország Európában a negyedik legbiztonságosabb ország, a világon pedig a 14. helyen állunk.

- Hirdetés -

Az első helyeket azok az országok foglalták el, ahol már korán szigorú intézkedéseket vezettek be, illetve rengeteg tesztet végeztek el. Az első helyen Izrael áll, majd Németország és Dél-Korea következik, a negyedik Ausztrália, az ötödik pedig Kína lett.

Az európai országok közül az első tízben csak Németország van, Svájc a 11. helyen végzett, ami azt jelenti, hogy a második legbiztonságosabb európai ország. A 12. helyen Ausztria áll, a 40-es listán pedig Magyarország a 14., megelőzve ezzel Dániát, Hollandiát és Norvégiát.

A koronavírus-járvány ellen a leghatékonyabb ország Németország lett, majd Kína, Dél-Korea, Ausztria és Hongkong következik.

- Hirdetés -

A legkockázatosabb helyekről is készítettek egy rangsort. Nem meglepő módon Olaszország vezeti ezt a listát, majd az Amerikai Egyesült Államok következik, a harmadik helyet pedig az Egyesült Királyság foglalja el. Az európai országok közül az első tízben szerepel még Spanyolország, Franciaország, Svédország és Románia is.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!