Magyarország – Július 11-én tetőzhet a koronavírus-járvány

- Hirdetés -

Nepusz Tamás számításai szerint akár októberre is tehető a koronavírus-járvány lecsengése. Természetesen, ez rengeteg mindentől függ.

A tömeges megbetegedések szakasza elkerülhetetlen, a kérdés pedig az, hogy a járvány csúcspontján mennyien lesznek egyszerre betegek. Ezt Nepusz Tamás, bioinformatikus-kutató árulta el.

A jelenleg hivatalos adatok alapján Magyarországon július közepén fog tetőzni a járvány. Az első fertőzöttről március 4-én számoltak be, azóta viszont, az igazolt betegek száma már 1500 körül mozog és napról napra növekszik.

- Hirdetés -

A kormány különböző szigorításokkal igyekszik lassítani a vírus terjedését. Nepusz szerint a tömeges megbetegedést nem lehet elkerülni, csak annak időpontja kérdéses.

„Én nem tudok olyan európai országról, ahol sikerült volna ezt a tömeges, exponenciális növekedési szakaszt elkerülni. A kérdés itt inkább az, hogy milyen magasra fog ez a görbe felcsapni, mennyi lesz az egyszerre kezelésre szoruló betegek száma”.

Az elérhető adatokkal számolva, 814 ezer fertőzöttel, július 11-én tetőzhet a járvány hazánkban. Ezt már a kormány is előrejelezte egyszer. A lecsengést pedig csak a külföldi tapasztalok alapján lehet megbecsülni.

- Hirdetés -

„Kínában, Vuhanban körülbelül öt hónapig tartott a járvány” – tette hozzá.

A szakember azt is elárulta, hogy abban az esetben, ha az emberek közti kapcsolatok a jelenlegihez képest negyedével csökkenne, akkor a magyarországi csúcspont őszre tolódna ki, így csak jövőre jelenthetnénk ki, hogy a koronavírus-járvány nálunk is véget ért.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!