Meghalt a veronai buszbaleset hős testnevelés tanára

- Hirdetés -

2017. január 20-án éjfél körül borzasztó tragédia történt az olaszországi Veronában. Egy magyar gimnazistákat szállító busz egy felüljáró oszlopának ütközött és kigyulladt. A tanulók egy sítáborból tartottak haza felé, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Tizenhatan meghaltak és huszonhatan megsérültek a balesetben.

„A baleset okait ki lehet következtetni, annál is inkább, mivel semmi nem utal a jármű műszaki meghibásodására. Véleményünk az, hogy a balesetet emberi tévedés okozta” – mondta Girolamo Lacquaniti az autópálya-rendőrség parancsnoka a tragédia után.

A szerencsétlenséget a sofőr rosszulléte vagy elalvása okozhatta. A férfi szintén súlyos sérülésekkel került akkor kórházba.

- Hirdetés -

A Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárai rendkívül hősiesen viselkedtek a tragédia után. A történelemtanár, K. Béla azonban nem élte túl a tragédiát. Vígh György, testnevelés tanár többször is visszament a buszba, hogy kimentse a gyerekeket. A hős tanár és édesapa saját gyermekeit sajnos már nem tudta megmenteni, mindketten életüket vesztették.

A gimnázium diákjai, tanárai és az egész ország gyászolta a tragédiában elhunytakat és imádkozott a túlélők gyógyulásáért.

Vígh György, aki a szerencsétlenség bekövetkezte után hősiesen küzdött azért, hogy mindenkit kimentsen a járműből, súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélte a balesetet. Tegnap azonban 66 éves korában örökre lehunyta a szemét.

- Hirdetés -

Vígh György már újra gyermekeivel lehet, mindenki hatalmas hősként emlékszik vissza rá.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!