Megkezdődött! Az oroszok elzárták a gázt.

- Hirdetés -

Az oroszok leállították a Lengyelországba irányuló gázexportot. Ennek következtében az európai piacon is emelkedni kezdett a gáz ára.

Tegnap több lengyel lap és portál is megírta, hogy leállt a gázszállítás. A lengyel gázimportot irányító vállalat, a Gaz System közölte, hogy az előrejelzések alapján semennyi gáz nem fog érkezni a Jamal vezetéken.

Az orosz Gazprom azt reagálta, hogy keddig volt idejük a lengyeleknek, hogy rubelben fizessenek a gázért.

A lengyel gázszolgáltató közlése szerint egyelőre még mindenkihez eljut a megrendelt gázmennyiség.

Az ok, hogy a lengyelek nem akarnak rubelben fizetni. Putyin már napokkal ezelőtt figyelmeztetett mindenkit arra, hogy leállíthatják a szállítást, ha a partnerek nem teljesítik a feltételeiket.

- Hirdetés -

Az egésznek a hatására kedden 17 százalékkal ugrott meg a gáz ára Európában, továbbá a lengyel zloty is gyengült a nemzetközi piacon.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!