Megrázó felvételeket tett közzé a rendőrség – Lezárult a nyomozás a Hableány katasztrófájának ügyében

- Hirdetés -
Megrázó felvételeket tett közzé a rendőrség - Lezárult a nyomozás a Hableány katasztrófájának ügyében

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság egy sajtótájékoztató keretein belül számolt be arról, hogy lezárták a nyomozást a Hableány katasztrófájának ügyében. Emellett egy eddig még nem látott videót is megosztottak az interneten.

Az összevágott videófelvétel a térfigyelő kamerák, a rendőrség, a Honvédelmi Minisztérium és a TEK felvett eseményeit mutatja be kronológiai sorrendben. A videó legnagyobb részét ugyan a mentési munkálatok teszik ki, de feltűnnek egy pillanatra a fedélzetre lépő utasok, valamint a vízbe esett emberek alakjai is.

A Hableány idén május 29-én süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit-híd közelében.

- Hirdetés -
7ViktkpTURBXy80OWY2ZTE4Zjc1ODk2ZDI2ZGIyNjkxNzRlYjU5OGU5Ni5qcGeSlQPMxADNBcXNAz TBc0DIM0Bwg Megrázó felvételeket tett közzé a rendőrség - Lezárult a nyomozás a Hableány katasztrófájának ügyében

A hajón 33 dél-koreai utas és a két fős magyar személyzet tartózkodott. A hatóságok hét utast sikeresen kimentettek, 27 ember holttestét pedig csak később találták meg. Egy dél-koreai nő holttestét még mindig keresik, de már nem látnak esélyt arra, hogy meg is fogják találni.

habl1 Megrázó felvételeket tett közzé a rendőrség - Lezárult a nyomozás a Hableány katasztrófájának ügyében

A katasztrófát okozó hajó, a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát már az eset után őrizetbe vették. Vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének vétségével, valamint 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettével gyanúsítják.

Íme a most nyilvánosságra hozott videófelvétel:

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!