Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja – Mától bárhol, bármikor vásárolhatnak

- Hirdetés -

A koronavírus-járványra való tekintettel és a 65 év felettiek védelmében Magyarország kormánya vásárlási idősávot hozott létre, miszerint az érintett korosztály csak reggel 9 óra és dél között látogathatta az élelmiszerboltokat, gyógyszertárakat és drogériákat.

Mivel a kormány kijelentette, hogy sikeresen túl vagyunk a járvány első szakaszán, a szerdai ülésen megszületett a döntés, eltörlik a 65 év felettiek vásárlási idősávját.

A Magyar Közlönyben éjfél előtt jelent meg a járványügyi készültségről szóló rendelet, ami egyúttal éjfélkor hatályba is lépett. A legfrissebb rendelet továbbra is tartalmazza a kötelező maszkhasználatot a tömegközlekedésben és az üzletekben, valamint az éttermi dolgozók kötelező maszkviselését is.

- Hirdetés -

A vásárlási időkorlátról azonban, már nem esik szó, vagyis a veszélyhelyzet megszűntével és a járványügyi készültség bevezetésével az időkorlátot eltörölték, így a 65 év felettiek a nap bármely szakaszában bevásárolhatnak, ahogyan most már mindenki más is. Hisz ezzel a fiatalabb korosztály számára is megszűnt a tiltás, miszerint 9-12 óra között nem mehettek boltba.

A járványügyi készültség bevezetéséről szóló rendelet ma lépett hatályba és hatálya december 18-ig tart. A felsoroltak mellett továbbra is érvényben marad az a korlátozás, hogy „zárt térben, zenés, táncos rendezvények csak 500 főig tarthatók meg”, ebbe pedig az ott dolgozó személyzet is beletartozik.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!