Nagyon jó hír érkezett – Hétfőtől, Január 1-től ez ingyenes lesz mindenkinek!

- Hirdetés -

Nagyon jó hír érkezett – Hétfőtől, Január 1-től ez ingyenes lesz mindenkinek!

fontos 1 Nagyon jó hír érkezett – Hétfőtől, Január 1-től ez ingyenes lesz mindenkinek!

Nagyon jó hír érkezett – Hétfőtől, Január 1-től ez ingyenes lesz mindenkinek! Figyelem! Januártól ingyenes lett mindenkinek, de sokan nem tudnak róla!

2024. január elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, amiket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt. és alvállalkozói, valamint a gumiabroncs forgalmazók térítésmentesen átvesznek.

A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer hatálya alá tartozó egyes termékkategóriákra – így a gumiabroncsra is – speciális szabályok vonatkoznak. Ennek megfelelően a hulladékká vált gumiabroncsot októbertől külön kell gyűjteni, és a MOHU MOL Zrt., illetve alvállalkozóinak az erre kijelölt telephelyein vagy a forgalmazónak kell leadni, akik ingyenesen átveszik.

- Hirdetés -

Az intézkedéssel hatékonyabbá válik a hulladékgazdálkodás és emelkednek a hulladékgyűjtési és hasznosítási arányok, ami hozzájárul a hulladékokból előállított másodnyersanyagok kínálatának növekedéséhez és az illegális hulladéklerakás csökkenéséhez. – olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!