Oltás után hunyt el a várandós kismama – Kisfia császármetszéssel jött a világra

- Hirdetés -

A koronavírus-járvány miatt folyamatosan zajlik az oltás és most már a kismamák is megkaphatják a vakcinát. Vannak, akik nagyon félnek tőle, így nem adatják be, de több kismama is vállalta a kockázatot, mivel a mutálódott vírus rosszabb következményekkel jár, mint maga az oltás.

Egy kismama az oltás másnapján lett rosszul és kórházba kellett szállítani. A vizsgálatok során kiderült, hogy koronavírusos. Az édesapa kétségbe esetten fogta beteg felesége kezét és aggódott közös gyermekükért. A várandós nő életét már nem tudták megmenteni, de kisfiát császármetszéssel a világra segítették.

A gyászoló édesapa barátai és kollégái gyűjtésbe kezdtek, felkeresték az Anyák az Anyákért Alapítványt, akik fel is vették a kapcsolatot az egyedül maradt férjjel. A család történetét pedig közösségi oldalukon is megosztották.

- Hirdetés -

„Első babájukat várták. Az édesanya hét hónapos várandós volt, amikor kiderült, hogy kisfiuk lesz. Az édesanya megkapta a covid-oltás első adagját. A második oltásra már sajnos nem kerülhetett sor. Másnapra nagyon rosszul lett, belázasodott, olyan végtagfájdalmai lettek, hogy szó szerint nem tudott lábra állni sem. Mentő vitte kórházba, ahol azonnal megkezdték az ellátását, illetve közben tesztelték, és bebizonyosodott hogy covidos. Az állapota két nap alatt annyit rosszabbodott, hogy úgy döntöttek, lélegeztetni kell. Előtte viszont császármetszéssel világra hozták a kisfiát. Sajnos az állapota miatt szinte magához sem tudta ölelni…”

Az apa végig felesége és gyermeke mellett volt és szörnyű helyzetbe került. „Nem tudta, hogy a koraszülött kisfiát féltse és próbáljon örülni az új kis életnek, vagy a felesége kezét fogja és búcsúzzon… talán örökre. A szavak elfogynak… Sajnos még aznap meghalt az édesanya…” – írták az Alapítvány oldalán.

Az édesapa özvegy lett és csak anyai ágról van egy nagymama, aki nem tud segíteni neki, mivel ő maga is beteg, idős ember. A kisfiú szobája már kész van, már csak néhány apróság hiányzik ahhoz, hogy minden meglegyen, de a házaspár ezeket később akarta beszerezni. Az apa májusban viheti majd haza újszülött kisfiát, addig viszont valamilyen megoldást kell találnia. A férfi hivatalos szerveknél dolgozik, de munkája most veszélybe került, hiszen valakinek vigyáznia kell gyermekére.

- Hirdetés -

A gyász feldolgozásában szakember segít majd neki, valamint igyekszik felkészíteni az anyai és apai szerepekre is, hiszen most mindkettő ő lesz egy személyben. Az apa teljesen egyedül van és még fogalma sincs, hogy tud majd teljes életet biztosítani gyermekének. Egy baba ellátása rengeteg pénzbe kerül és munka hiányában ez lehetetlenné válik. Ezért kértek segítséget barátai, kollégái, akik remélik, minél előbb sikerül megoldást találni arra, hogy az apa dolgozni is tudjon és gyermeke se szenvedjen hiányt semmiben.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!