Óvakodj ezektől a pékáruktól! – Fertőzött a magyar búza

- Hirdetés -

Az idei búza toxintartalma jelentősen meghaladja az egészséges értéket, ami azt jelenti, hogy a teljes kiőrlésű pékáruk esetében komoly veszélynek vagyunk kitéve. Raskó György, agrárszakember mindenkit óva intene ezeknek a pékáruknak a vásárlásától és főleg azok fogyasztásától.

A hagyományos őrlés során eltávolítják a toxinokat tartalmazó külső héjat, de a teljes kiőrlésnél ez nincs így, sőt még a korpát is beledarálják a lisztbe. Tehát, az ebből a lisztből származó pékáruk alkalmatlanok az emberi fogyasztásra, sőt komoly veszélyt is hordoznak magukban.

Az ágazat már az év közepén is jelezte, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy az idei búza fertőzött lesz, mint utóbb kiderült, ez így is lett.

- Hirdetés -

Kiket veszélyeztet a fertőzés?

Raskó György szerint azokra az emberekre veszélyes a fertőzött gabona, akik gyermeket szeretnének, ugyanis a toxintartalom nagyban befolyásolja a nemzőképességet azzal, hogy drasztikusan lecsökkenti a férfiak hímivarsejtjeinek számát.

A szakember elmondta azt is, hogy a teljes kiőrlésű pékárukat kismamáknak, kisbabáknak és krónikus gyomorbetegségben szenvedőknek ajánlják, az adott esetben azonban ez egyáltalán nem szerencsés.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!