Regisztrálni lehet a koronavírus elleni vakcinára, de választani közülük nem

- Hirdetés -

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter már a múlt hét folyamán bejelentette, hogy már ezen a héten elindul a regisztráció a koronavírus elleni vakcinára. Ez a tegnapi nappal be is következett, ám rengeteg tisztázatlan kérdés került elő az előjegyzéssel kapcsolatban.

Müller Cecília az Operatív Törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vakcinára való regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár. Vagyis az előjegyzést követően is meggondolhatjuk magunkat. Az igényléshez szükség van a személyes adatainkra, mint a név, lakcím, e-mail cím, telefonszám, életkor és TAJ-szám.

Akinek nincs e-mail címe, létre kell hoznia egyet, mivel a regisztrációhoz ez elengedhetetlen. A későbbiekben ugyanis erre a címre küldik a tájékoztatást az oltás beadásáról. A vakcina engedélyezése után oltási terv készül, majd e-mailben érkeznek meg a szükséges adatok arról, hol és mikor kaphatjuk meg a védőoltást.

- Hirdetés -

A tisztifőorvos szerint 2021 első negyedévében várható a tömeges oltás, de az rendkívül lényeges, hogy senki nem választhat a vakcinák közül. Müller Cecília hozzátette, hogy minden oltóanyag gyártójával kapcsolatban állnak, ezért valószínűsíthető, hogy egyszerre több vakcina is lesz az országban. 17,5 millió adag vakcinát kötöttek le a különböző gyártóknál, de hazánkban ezek közül jelenleg egy sem engedélyezett. Az orosz vakcina dokumentációját már vizsgálják, a kínai oltóanyag dokumentációja pedig nagy valószínűséggel még a héten megérkezik Magyarországra.

Ettől függetlenül nem választhatunk majd az oltóanyagok közül, csak azt adhatják be, amit a hatóságok engedélyeztek és biztonságosnak tartjanak.

Orbán Viktor, miniszterelnök korábban azonban nem ezt ígérte. Október végén még azt nyilatkozta, hogy „könnyen lehetséges, hogy elő tudjuk idézni azt az állapotot, hogy valamikor tavasszal nem egy, hanem kettő vagy három fajta vakcina is lesz Magyarországon, és ki miben bízik, tud választani abból, hogyha be akarja magát oltatni, akkor melyiket kérje. Nem mondom, hogy korlátlan mennyiségben lesz az elején, de még egyszer mondom: két-három hónapot kell a legnagyobb bajban lévőknek kibírni, és utána áprilistól pedig mindannyian meg fogunk szabadulni ettől az egész járványtól. Április az, amikor azt mondhatom, hogy nagy valószínűséggel győzelmet hirdethetünk a járvány ellen”.

- Hirdetés -

Vagyis kicsit több, mint egy hónappal ezelőtt a kezünkben volt a választás lehetősége, mára azonban ennek az ígéretnek már nyoma sincs. Vagyis, azt kapjuk, ami lesz! Legyen az orosz, kínai vagy amerikai oltóanyag. Bár addig, amíg idáig eljutunk sok víz lefolyik még a Dunán, tehát, bármi változhat, de nincs választási lehetőségünk.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!