Tavaszi előrejelzés – Ilyen időre kell számítanunk a következő hónapokban

- Hirdetés -

Eláruljuk, hogy szükséged lesz-e még a télikabátodra vagy ideje a szekrény mélyére rejteni azt.

Február közepével már mindenki szabadulna a szeszélyes téli időjárástól és legtöbben már a tavasz beköszöntét várjuk. Tesszük mindezt jogosan, hiszen máris itt a március, a tavasz első hónapja. Sajnos azonban, az időjárás kiszámíthatatlan, így egyáltalán nem biztos, hogy az elvártak szerint alakul.

Az elmúlt hetekben meg kellett küzdenünk az esővel, széllel, de azt azért nyugodtan kimondhatjuk, hogy a kemény telet nem kellett megtapasztalnunk, legalábbis ebben a hónapban.

- Hirdetés -

Ha kíváncsi vagy, hogy mikor köszönt be a tavasz, most megtudhatod.

Márciusban érkezik a tavasz?

Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy az elkövetkezendő hónapokban igen változékony időjárásra számíthatunk. Heves esőzések, ragyogó napsütés és viharos szél, mind-mind a repertoár része lesz. A tavalyi évhez hasonlóan alakul majd a március, tehát, csapadék és napsütés is várható. A hónap második felétől kezdeti felmelegedésre számíthatunk, ekkor ugyanis a hőmérséklet már bőven tíz Celsius fok fölé emelkedik, sőt, a nappali órákban akár 18 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Komoly fagyokra pedig már az éjszakai órákban sem kell számítanunk.

- Hirdetés -

Mit hoz majd az április?

A tavasz második hónapja 17 fokkal indít majd, ennél hidegebbre pedig, napközben nem is kell számítani. A ragyogó napsütés helyett sokszor felhős, borús égre tekinthetünk majd fel és az eső sem kizárt. Általánosságban azonban elmondható, hogy az idő szépen lassan melegedni fog, így a hónap végére már igazi tavaszi időjárás érkezik hazánkba. Ez pedig, már 22 fokot jelent, ami valóban jelzi majd a tavasz beköszöntét.

Napos május következik

- Hirdetés -

A tavasz harmadik hónapjában, májusban, az előrejelzések szerint, a legalacsonyabb hőmérséklet 18, a legmagasabb hőmérséklet pedig 24 fok lesz. Mire ténylegesen megérkezik a tavasz, ez még változhat, azt azonban már biztosan lehet tudni, hogy esőre csak elszórtan kell számítanunk. Tehát, alapjában véve száraz hónapnak nézünk majd elébe. A tavalyi májushoz hasonló idő vár ránk, kánikula természetesen nem lesz, de végre elérkezik a hőn áhított tavasz.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!