Végre! Ezért már megéri letölteni a NAV alkalmazást!

- Hirdetés -

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilalkalmazása számos hasznos funkciót kínál az ügyfeleknek, megkönnyítve az adózással és vámügyekkel kapcsolatos információk elérését és az ügyintézést.

Az alkalmazásról

Az alkalmazás segítségével az ingatlanok értékesítése után fizetendő személyi jövedelemadó könnyen kiszámítható, információk érhetőek el a határátkelők nyitvatartási idejéről, valamint a legfrissebb hírekről.

A NAV mobilalkalmazása lehetővé teszi továbbá, hogy a felhasználók a NAV nyilvános adatbázisaiban szereplő adatokat egyetlen kattintással lekérdezhessék. Így például a köztartozásmentes adózók, az áfa alanyok, a végrehajtás alatt álló, az adóhiányos és hátralékos adózók, valamint a felfüggesztett adószámok is könnyen lekérdezhetők. Az alkalmazás az iPhone/iPad és Android alapú készülékek tulajdonosai számára egyaránt elérhető az AppStore és Google Play áruházakban.

- Hirdetés -

De mi is az az új funkció amért most megéri letölteni?

Most például a gépjárműadó válik esedékessé egy hónapon belül, ami ugyan egy hónapnyi haladékot ad az üzemben tartóknak a tavalyi évhez képest (a befizetési határidő idén alapesetben április 15.), kevésbé jó hír viszont, hogy az adót a jogszabályi változások miatt idéntől nem két egyenlő részletben, hanem egyösszegben kell megfizetni.

Mi a megoldás?

Szerencsére itt van a NAV-Mobil, melynek megjelent a 3.3-as verziójával egy gombnyomással beadható a gépjárműadó-kötelezettségre egy részletfizetési kérelem.

nav gepjarmuado Végre! Ezért már megéri letölteni a NAV alkalmazást!
NAV Gépjárműadó Részletfizetési kérelem

Hány részletben kérhetem a befizetést?

Kiválasztható, hogy 2, 3, 4 vagy 5 egyenlő részletben szeretnénk befizetni az adónemet.

- Hirdetés -

A kérelmet természetesen el kell bírálnia a NAV-nak, ám ez a tapasztalatok alapján viszonylag gyorsan, nagyjából 1-2 órán belül meg is történik – érdemes figyelni ugyanakkor arra, hogy ilyenkor a fizetési határidők is módosulnak.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!