Veszélyes vírus támad! „Az óvodások maradjanak otthon”

- Hirdetés -

A szakértők már kongatják a vészharangot!

Az orvosok egyre több RSV-fertőzésről számolnak be. Bármely életkorban támadhat. Gyermekekre azonban különösen veszélyes. A legfiatalabbaknál súlyos szövődmények léphetnek fel, például tüdőgyulladás, krónikus betegségek súlyosbodása és szívelégtelenség.

kep 2024 01 11 153043881 Veszélyes vírus támad! "Az óvodások maradjanak otthon"

Lengyelországban már az orvosok megkongatták a vészharangot. Ott az orvosok már azt kérik a szülőktől, hogy a gyermekük maradjon otthon, ugyanis

- Hirdetés -

Ha a fiatalabb gyermekek fertőző osztályairól van szó, a pulmonológiai osztály 100%-ban foglalt, a fiatalabb gyermekek osztályán pedig az ágyak 70%-át RSV-ben szenvedő gyermekek foglalják el – mondta Elżbieta Kołodziej, a kielcei tartományi gyermekkórház munkatársa.

kep 2024 01 11 153100947 Veszélyes vírus támad! "Az óvodások maradjanak otthon"

Az RSV gyakori betegség. A legtöbb gyermek átesik rajta 2 éves korára. Fontos, hogy figyeljünk a higiéniára. Gyakran mosson kezet a pici. Kerülje a zsúfolt helyeket. A fertőzés tüneteit mutató személyek maradjanak otthon.

kep 2024 01 11 153110811 Veszélyes vírus támad! "Az óvodások maradjanak otthon"

Szerencsére létezik az RSV ellen passzív oltás, melyre a veszélyeztetett csoportba tartozó gyermekek jogosultak. A vakcina rövid távú, nagyjából egy hónapig tartó védelmet nyújt. A kockázati tényezőkkel élő gyermekeknek havonta adják az RSV szezon folyamán.

kep 2024 01 11 153119600 Veszélyes vírus támad! "Az óvodások maradjanak otthon"

A betegség a közönséges megfázáshoz hasonlít, de légzési nehézséghez, súlyos tüdőgyulladáshoz vezethet. Szövődményei közé tartozik az asztma, de akár kórházi kezelést, oxigén terápiát is igényelhet.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!