VIGYÁZAT! Ausztriában az autódat is bukhatod, ha gyorsan hajtasz…

- Hirdetés -

Nem semmi…

Elkobozhatják és akár el is árverezhetik azoknak a gyorshajtóknak a kocsiját Ausztriában, akik „extrém módon” lépik át a sebességhatárt.

Ha lakott területen 60 km/ órával, lakott területen kívül pedig 70 km/ órával túllépi a sebességkorlátot, annak lefoglalhatják a járművét. Ha pedig 80 vagy 90 km/ órával haladja meg, akkor elkobozhatják és elárverezhetik az autóját.

- Hirdetés -

Ilyen esetben a bevétel 70 százaléka a közlekedésbiztonsági alapba kerül, a fennmaradó összeg pedig a helyi hatóságot illeti meg.

Mi van akkor, ha az autó nem a gyorshajtóé?

Akkor a közlekedési törvény március 1-jén hatályba lépő módosítása szerint a sofőrt élete végéig eltiltják a vezetéstől. Ez a lízingelt vagy bérelt autókra is vonatkozik.

Az új szabály március 1-től lép hatályba!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!