Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapCeleb"Hiszek a gyógyulásban" - Reviczky Gábor nem vállalja a kemoterápiát!

„Hiszek a gyógyulásban” – Reviczky Gábor nem vállalja a kemoterápiát!

-

Reviczky Gábor nem vállalja a kemót még akkor sem, ha a rák súlyosbodik a szervezetében.

Prosztatarákkal küzd Reviczky Gábor. Annak egy agresszív fajtája támadta meg a színművész szervezetét.

kep 2023 03 10 141044632

Reviczky Gábort jelölték a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész hónapok óta komoly harcot vív a rákkal. Egy műtéten már átesett, az eredmények biztatóak.

kep 2023 03 10 140702453

A színész a Blikknek nyilatkozott:

Nagyon hálás vagyok dr. Gáti Zsoltnak, aki megvizsgált és megműtött. Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam. Még évekkel ezelőtt, amikor szűrővizsgálaton jártam, nagyon rossz élmény volt, de innen üzenem a férfi társaimnak, hogy negyven fölött mindenképp keressék meg azt az orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert sajnos nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet –

kep 2023 03 10 141055705

Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés.

kep 2023 03 10 141104983

– Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom. Szerencsére hamar dr. Gáti Zsolthoz kerültem, aki megvizsgált, majd tíz helyen végzett biopsziát a prosztatámon, s sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben.

kep 2023 03 10 141113445

– Abszolút pozitívan állok hozzá, hiszek a gyógyulásban, mert tudom, hogy csak így sikerülhet, és úgy tűnik, nagyon jó úton haladok. Azt vallom, ha az ember nem pozitív, semmilyen kezelés nem lesz sikeres. De a legfontosabb, hogy minden férfi társamnak üzenem: járjanak ellenőrzésre, mert ha idejében felismerik a betegséget, jó esély van a felépülésre.

kep 2023 03 10 141140783

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via