2022 július 5 kedd
KezdőlapCelebHivatalos! Mick Schumacher 2021-től a Forma-1-ben versenyez

Hivatalos! Mick Schumacher 2021-től a Forma-1-ben versenyez

-

Már hónapok óta mentek a találgatások, hogy vajon Mick Schumacher mikor csatlakozhat a száguldó cirkuszhoz. A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia aláírt a Haas csapathoz, így a 2021-es szezont már biztosan a Forma-1-ben kezdi meg. Maga a csapat is megerősítette a hírt.

Azt korábban nyilvánosságra hozták, hogy a másik Haas-ba az orosz Mazepin ülhet majd be, de csapattársa személye még kérdéses volt. Bár többek számára nem volt kétséges, hogy a hely az ifjabb Schumacheré lesz és nem is tévedtek.

Mick jelenleg tizennégy ponttal vezeti a Forma-2-es bajnokságot, egy futammal a vége előtt. Az első információk szerint az Alfa Romeo csapatához szerződhetett volna, ahol az egyik szabadedzésen mutatkozott volna be, de az időjárás közbeszólt. Aztán az Alfa Romeo hivatalosan is bejelentette, hogy jelenlegi versenyzői, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi jövőre is náluk folytatják. Ezt követően már mindenki biztosra vette, hogy Mick Schumacher a Haas-nál kap majd egy ülést.

Kedden a Haas megtette a hivatalos bejelentést arról, hogy Nyikita Mazepinnel több éves szerződést kötöttek, ma reggel pedig ugyanezt közölték az ifjabb Schumacher esetében is. Ez pedig azt jelenti, hogy Günther Steiner csapata két újonccal kezdi meg a 2021-es szezont.

“Örömmel jelentem be, hogy Mick Schumacher csatlakozik hozzánk, már alig várjuk, hogy üdvözülhessük őt a csapatunknál – nyilatkozta a Haas csapatfőnöke. – Az F2-es bajnokság már sok ideje ad bizonyítási lehetőséget a fiatal tehetségeknek, hogy megmutathassák a képességeiket, és az idei mezőny kétségkívül az elmúlt évek legversenyképesebbje. Mick versenyeket nyert, dobogós helyezéseket ért el, és kiemelkedett néhány igazán kivételes tehetség közül.”

“Hiszem, hogy a teljesítményével kiérdemelte a Formula–1-es előléptetést. Csapatként most nagy lehetőség áll előttünk arra, hogy kiértékeljünk és terelgessünk egy fiatal versenyzőt, tekintettel arra, hogy jól ismerjük a 2021-es csomagunkat. A hosszú távú növekedés alapköveit fektettük le, és alig várjuk, hogy Mick hozzátegye a magáét ehhez a fejlődéshez a pályán és azon kívül is” – fejezte be Günther Steiner.

Mick Schumacher jövő hétvégén már be is ülhet az autóba. Az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén és az azt megelőző teszteken is vezeti majd a Haas egyik autóját.

“A tény, hogy jövőre a Formula–1 mezőnyét erősíthetem, hihetetlenül boldoggá tesz, nem is találom a szavakat. Köszönetet szeretnék mondani a Haasnak, a Ferrarinak és a Ferrari-akadémiának a belém fektetett bizalomért. Emellett szeretném kifejezni a szeretetemet a szüleim felé, tudom, hogy mindent nekik köszönhetek. Mindig hittem benne, hogy megvalósíthatom a Formula–1-es álmaimat. Nagy köszönettel tartozom továbbá a szurkolóknak is, akik támogattak az eddigi pályafutásom során. Mint ahogyan mindig, most is mindent bele fogok adni, és már alig várom, hogy kezdetét vegye a közös utunk a Haasszal” – mondta Mick.

Mick Schumacher édesapja után harminc évvel mutatkozik majd be a száguldó cirkuszban. Ám nem ő lesz a második Schumacher a sorban, mivel Michael öccse, Ralf is versenyzett már a királykategóriában 1997 és 2007 között. Ralfnak hat győzelme volt 180 verseny alatt, míg a legendás hétszeres világbajnok 91 győzelmet tudhat maga mögött.

Már nagyon várjuk a bemutatkozást!

Ezek is érdekelhetnek