2022 július 6 szerda
KezdőlapNagyvilágHogyan változik az élet 2020-ban és milyen eseményekkel lesz tele? - Íme...

Hogyan változik az élet 2020-ban és milyen eseményekkel lesz tele? – Íme a részletek

-

A 2020-as év szökőév lesz és reméljük, hogy a legjobbakat tartogatja számunkra. Az ENSZ idén a növények védelmét tűzte ki céljául. Az ökológiai problémák fellendülésének megoldása minden embert érint a Földön. Ezen felül az életünk egyre jobban kapcsolódik a mesterséges intelligenciához. A mai posztunkban bemutatjuk, hogy milyen változásokat tapasztalhatunk meg ebben az évben. Reméljük, az elkövetkezendő napok, hónapok olyan örömteli eseményekkel lesznek tele, amikre már régóta vágytunk.

1, Repülő autók lesznek a Tokiói Olimpián

Több pletyka is felröppent arról, hogy a Tokiói Olimpián korszerű technológiai újdonságokat fognak bemutatni. Íme néhány dolog, amit láthatsz a játékokon.

Robotok – Képesek lesznek több funkciót egyszerre végrehajtani, például olyan emberek foglalkozását helyettesíthetik, mint pl, futár, rajongó, önkéntes. Az oda látogató nemzetek vendégei bátran fordulhatnak hozzájuk segítségért. A robotok képesek lesznek a vendégeket útba igazítani, megmondani hol találják az ülőhelyüket, illetve italfogyasztással kapcsolatban kéréseknek eleget tenni.

Repülőautó más néven SkyDrive – segítésével fog fellobbanni az Olimpiai láng. A tervek szerint úgy fog kinézni mint egy “quadrocopter” 4 ventilátora és 3 kereke lesz. Repülési sebessége 100 km/h, úton pedig 150 km/h tud majd haladni.

2, A “Coloro X WGSN 5 színt emelt ki, melyek a 2020-as évben dominálni fognak a világon

Jane Broddy, aki a “WGSN” gazdasági társaság igazgatója elmondta, ezek a színek fontosak lesznek abban az időszakban, amikor a technológia és a tudomány kulcsfontosságú szerepet játszanak az életben.

Neo-Mint(láthatatlan). Testreszab egy új fejezetet. Ábrázolja a jövő hangulatát és az optimizmust. Olyan események inspirálták, mint a Tokiói Olimpia és a Nasa rover.

Purist Blue (tiszta kék). A kék szín fejlődésének utolsó szakasza az alap kéktől a modern kékig. Könnyedebb és fényesebb lesz, valamint a frissességet és modernitást fogja tükrözni.

Cassis( “fekete ribizli”) A rózsaszín és a lila együttes kombinációjának eredménye, ami az utóbbi években nagy hatással volt az évszakokra. A rózsaszínnek semlegessége és a lila vonzereje jó párosításnak bizonyult.

Cantaloupe (“cantaloupe”) Ez a narancssárga árnyalat szelídebb és fáradtabb változata. Optimális lesz a forró nyaraknál.

Mellow Yellow (“mély sárga”). A sárga szín továbbra is jelen van a divatban. Viszont most inkább az árnyékosabb, tompább oldalát mutatja be.

3, Az autómegosztás tovább fejlődik ezért egyre kevesebb új autót vesznek az emberek

Az autók már nem azt jelképezik mint régen. Ez már nem a gazdag élet szimbólumát jelöli. Az autómegosztás szerepe szépen lassan növekszik a világban. Sok ember fejében megfordult milyen ritkán használja saját autóját és milyen költségekkel jár a fenntartása.

Az autómegosztási rendszer fejlődése miatt a forgalmi dugók csökkennek, mivel egyre kevesebb autó közlekedik az utakon. A közös, csoportos utak jobban megérik anyagilag, mint az egyedülálló utazások. Ebben az esetben nem kell aggódni az üzemanyag költség és a biztosítás miatt.

4, 5G tömeges indítás – 5G tömeges megjelenése

Az ötödik generációs kommunikációs hálózatnak, az úgynevezett 5G -nek a digitális gazdaság egyik alappillérévé kell válnia. Ennek fő alapeleme a mesterséges intelligencia lesz. Most a 3G és a 4G az 5G részévé válik.

E hálózat hatalmas potenciállal rendelkezik. Ennek segítségével még gyorsabban tudjuk majd az adatokat átküldeni a készülékekre. Ezzel távolról is el tudjuk majd végezni a különböző feladatokat. Pl komplex orvosi vizsgálatokat lehet végezni távolból, külkereskedelmi tranzakciókat indíthatsz, vagy javíthatod a logisztikai rendszert és sok más egyebet is.

5, Internet csatlakozás az emberi testhez

Az internet a szokásos eszközök helyet, képes lesz az emberi testekhez kapcsolódni. Mindemellett lesz távvezérlés és megfigyelési lehetőség is.

Intelligens tablettákat veszel be, amik távolról képesek megmutatni milyen állapotban vannak a belső szerveid. Vannak apró injekciók, amik közvetlenül inzulint és gyógyszereket injektálnak a gyomrodba.

Az intelligens kontaktlencsékben érzékelők és mikroáramkörök lesznek, amiknek segítségével megvizsgálhatjuk mennyire vagyunk egészségesek a szemből valamint a szemfolyadékból származó információk alapján

A Biohax biomérnöki vállalat chipeket ültet be több mint 4000 ember testébe. Ez a chip például lehetővé teszi, hogy kulcs nélkül be tudj menni az épületbe, gond nélkül átmehess az ellenőrzőpontokon, vagy akár fizethetsz is vele a boltban, ahol a kézichip automata azonnal levonja a számládról a fizetendő összeget.

6, Előnyben részesítik az elektromos autókat

A “Tesla” nem tud annyi elektromos autót gyártani, hogy mindenkinek jusson, ezért más autó gyártó cégek egyre sűrűbben fogják bemutatni az ilyen típusú autóikat. A korszerűbb gépek nagyobb távolságú utakat lesznek képesek megtenni ezen felül pedig az új vásárlók vonzása érdekében csökkenteni fogják a költségeit.

Az elektromos autóknak lesz negatív vonzata, ugyanis nem lesz elegendő töltőállomás, ahol az emberek fel tudják tölteni autóikat.

7, Környezetvédelmi fejlődések

A globális környezeti problémák megoldásai sürgőssé váltak a mindennapok során. Fontos, hogy ne csak megértsük az emberek környezetre gyakorolt hatását, hanem próbáljuk helyes irányba terelni azt. Íme néhány ökotipp, ami segítheti a természet védelme és gondozása érdekében:

Az ehető gabonaalapú evőeszközök helyettesítik a műanyagot. Ezek képesek 25 percen keresztül szilárdak maradni, amivel levest lehet enni, illetve 45 percig, amivel fagylaltot lehet fogyasztani.

Az élelmiszer maradékokból készült arcmaszkok hasznosak lehetnek a pattanások kezelésében és tisztításában. Az olívamag-port, az olívaolaj-termelés természetes melléktermékeként használják a gyártás során.

Az öko temetések hozzájárulnak a környezet gondozásához. Ez egy új módszere a temetéseknek, amivel a természetet véded és pénzt is spórolsz vele. Egyre több ember szimpatizál ezzel a fajta temetési formával.

Na mit gondolsz?

Ezek is érdekelhetnek