2022 május 29 vasárnap
KezdőlapEmberekHömpölygő tömeg gyűlt össze az oltópontok előtt, mert kiderült, hogy Pfizerrel oltanak

Hömpölygő tömeg gyűlt össze az oltópontok előtt, mert kiderült, hogy Pfizerrel oltanak

-

Nem is olyan rég vezették be, hogy online felületen keresztül is lehet időpontot foglalni a város oltópontjaira, ahol különböző vakcinákat lehet igénybe venni. Április 26. és 28. között a Sinopharm vakcinákra lehetett időpontot foglalni, ám a mai nap folyamán Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy lehet Pfizer vakcinára is időpontot foglalni.

Igen ám, de azzal nem számoltak, hogy reggel 7 órakor be fog fagyni az eeszt.gov.hu időpontfoglaló oldal, mert olyan sokan szeretnének ezzel az oltóanyaggal élni. A rendszer sajnálatos módon azóta sem jött helyre.

Így az emberek végső elkeseredésükben úgy döntöttek, időpont ide vagy oda megpróbálnak oltóanyaghoz jutni. 1-1,5 óra alatt akkora tömeg gyűlt össze az oltópontok előtt, hogy majdhogynem egymás nyakába lihegnek.

Szomorú hír, hogy csak 100.000 Pfizer vakcinát lehet igénybe venni, ugyanis a többit a 16-18 éves korosztálynak fogják félre tenni. Őket május 10-el kezdik meg oltani.

A minap meg felröppent a hír, miszerint az Európai Unión belül csak Uniós Covid-igazolvánnyal lehet utazni, ami azt jelenti, hogy csak azon személyek utazhatnak, akik védett a koronavírus-fertőzéssel szemben.

Eme igazolvány megléte viszont csak azon vakcinákra vonatkozik, ami uniós forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezik. Ebbe viszont nincsenek benne a keleti vakcinák.

Tehát, ha valaki már megkapta a keleti vakcinát és utazni szeretne, akkor csak olyan tagállamba mehet, ahol Magyarországhoz hasonlóan elismerik, hogy ezek is védelmet nyújtanak a koronavírussal szemben.

Ám Orbán nagyon úgy néz ki, hogy ráfeküdt a témára, mert Magyarország Kormánya hivatalos oldalán a következő kép került fel:

Ti milyen oltást kaptatok?

Ezek is érdekelhetnek