Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapEmberekInnen tudhatjuk, hogy az ember közel jár a halálhoz? Egy professzor felsorolt...

Innen tudhatjuk, hogy az ember közel jár a halálhoz? Egy professzor felsorolt néhány tünetet

-

Honnan tudjuk, hogy közel van a halálunk pillanata? Egy professzor elmondta, hogy mit érzünk közvetlenül a halál előtt.

Hogyan lehet felismerni, hogy az ember közel van a halálhoz?

Fel lehet készülni egy szerettünk halálára? Nem feltétlenül. Nagyon szeretnénk, ha nem esnénk kétségbe, és legalább eg ykicsit jobban, magabiztosabban éreznénk magunkat. A halál mindig hívatlanul jön. Egyesek szerint a közelgő halál felismerhető.

kep 2022 11 01 084420071

Dr. Carol DerSarkissian, a Web MD munkatársa felsorolta azokat a tüneteket, amelyek a halál közeledtét jelzik. Ezek a tünetek, attól függően, hogy a beteg milyen betegséggel küzd, órákkal, napokkal vagy akár hetekkel a halál előtt jelentkezhetnek.

Csökkent érdeklődés a világ iránt.

Dr. Carol DerSarkissian szerint a közelgő halál hónapokkal korábban érezhető. Ekkor kezdődik egy bizonyos szakasz, amelyben a távozó ember érdeklődése a világ iránt csökken. Ez azonban csak a kezdet. Ezután jönnek a jelek, amelyeket a tested küld neked. Ezek közé tartozik a kéz vagy a láb bőrének ráncosodása, de az arcvonások kiélesedése is. 

kep 2022 11 01 084818560

A lassan távozó személy állandóan fáradtnak és kimerültnek érzi magát. Végül már ki sem kel az ágyból. A halál előtt az étvágy, a pulzusszám, a légzés és a bélmozgás változásai is megfigyelhetők. A zavartság és a hallucinációk is jellemzőek.

kep 2022 11 01 084848296

Ilyenkor a legfontosabb: a támogatás!

Hattyúdal. Rekedtes, hörgő hang lélegzésnél, amikor a tüdeje már nem működik megfelelően. A közelgő halál egyéb jelei közé tartozik a felületes légzés, az üveges szemek, a zúzódásos ujjak, az alacsony vérnyomás és a telítettség érzése

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!