2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészségHúsevő baktérium jelent meg a Balti-tengeren. Egy férfi lábát "felfalta"

Húsevő baktérium jelent meg a Balti-tengeren. Egy férfi lábát “felfalta”

-

A balti-tengeri húsevő baktérium óvatlan turistákra leselkedik. Sajnos veszélyesebb, mint azt bárki gondolná…

A baktériumok és kórokozók nagy veszélyt jelentenek a szervezetünkre. Gondoljunk csak az évek óta tartó pandémiára a koronavírus miatt. Szinte az egész életünket megváltoztatta.

Egy 30 éves férfi lábfájásra panaszkodott. A lába megduzzadt a combja körül. A helyszínre azonnal mentőt hívtak és elvitték a közeli kórházba.

Az orvosok szinte sokkot kaptak a látványtól. Azon a helyen, ahol izmoknak kellene lenniük, csak mikroorganizmusokkal teli váladékot találtak. Az emberi lágyrészek fogyasztásával a baktériumok hihetetlen sebességgel szaporodtak. Ennek a folyadéknak ez a folyamat az eredménye.

A baktérium neve Birbrio Bulnificus, és tengeri vizekben található. Jelenléte az emberi szervezetben lágyrész-gyulladtást, szepszist és akár halált is okozhat. Ha időben felismerik, akkor még elkerülhető a komolyabb baj, de soha nem lehetünk eléggé óvatosak.

Jelenleg az orvosok mindent megtesznek, hogy megmentsék a férfi lábát. A 2020-as év nyarán Meclenburg-Elő-Pomeránia területén nyolc ilyen fertőzést jelentettek. Haláleset egyik esetben sem történt.

Hogyan lehet elkerülni a fertőzést?

A legfontosabb természetesen a higiénia betartása. Kerüljük a rosszul elkészített ételeket. Bizonyos emberek sokkal kitettebbek az ilyen jellegű fertőzésekre. Egyértelműen kijelenthető, hogy egy erős, egészséges szervezetet sokkal nehezebben támad meg bármilyen kórokozó, ahogyan ez is.

Májbetegség, alkoholizmus, krónikus tüdőbetegségek, gyenge immunrendszer, HIV, AIDS, daganatos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek mind elősegítik a kórokozók terjedését.

A fertőzés egyik módja az alul főtt tengeri halak fogyasztásának következménye. A másik a nyílt sebekkel, karcolásokkal, vágásokkal való fürdés. Tengervizet se nyeljünk, ha egy mód van rá. A húsevő baktérium a véráramba kerülve okoz egészségügyi problémákat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek