2022 június 25 szombat
KezdőlapEmberekIdeiglenesen elvesztette látását, miután elment egy drága kozmetikai beavatkozásra. Megéri a rizikót?

Ideiglenesen elvesztette látását, miután elment egy drága kozmetikai beavatkozásra. Megéri a rizikót?

-

Az 51 éves Amanda Watkins saját tapasztalata révén szeretné felhívni mindenki figyelmét bizonyos arckezelési szolgáltatások mellékhatásaira, amik egyébként teljesen normálisak, viszont ijesztően néznek ki. Amanda egy anti-age arckezelésen vett részt, melytől nem tudta kinyitni a szemeit. Úgy érezte, mintha arca lángokba borult volna. Ennek ellenére nem bánta meg, hogy részt vett a kezelésen, mert az eredmény mindenért kárpótolta.

Körülbelül 750 ezer forintnak megfelelő összeget költött egy olyan kezelésre, mellyel megszabadulhatott a ráncaitól. Elmondta, hogy a kezelés után egy hétig úgy nézett ki, mint Michael Keaton a “Beetlejuice – Kísértethistória” című filmben.

Amanda a teljes arcára kiterjedő kezelést választotta, de arra legvadabb álmaiban sem gondolt, hogy ilyen lesz az eredmény. Ennek következtében több napon át 50 faktoros naptejjel és antiszeptikus krémmel, porral kellett kezelnie az arcát.

Az 51 éves asszony TikTokon mutatta be gyógyulásának fázisait. Amanda két teljes napig képtelen volt kinyitni a szemét, mert annyira be voltak dagadva. Azért akart részt venni ezen a kezelésen, hogy eltüntesse ráncait.

“A szemem körüli ráncok olyan mélyek voltak, hogy még a sminkem is beleült. Amikor ráközelítettem a képekre elborzadtam.” – mondta Amanda.

“Amikor megkérdeztem a kozmetikusom, hogy szerinte elmenjek-e plasztikai beavatkozásra, azt mondta, hogy ő inkább egy másik kezelést javasol. Először azt éreztem, hogy a bőröm feszülni és égni kezdett. A második nap még rosszabb lett a helyzet. Harmadik napra annyira bedagadt a szemem, hogy alig láttam.

Miután közzétettem a képeket és videókat nagyon sokan azt mondták, hogy úgy nézek ki, mint Beetlejuice. Ahelyett, hogy megsértődtem volna, jót nevettem rajta. Ahogy teltek-múltak a napok a duzzanat egyre jobban lelohadt és a bőröm is hámlani kezdett. Soha nem gondoltam volna, hogy ekkora változást lehet elérni, míg meg nem láttam az előtte-utána képeket. Most nincsenek ráncaim és túl vagyok a nehezén. De az eleje nagyon kemény volt.”

Mint kiderült a kezelés során olyan kémiai hámlasztót használtak, amivel képesek voltak eltávolítani a bőr legfelső rétegeit. Ez azonban kicsit sem volt fájdalommentes folyamat.

Amandát, a kozmetikusa napi szinten figyelte, mert tudta, hogy elég erős anyagokat használt a kezelés során. Többször ellenőrizte, nehogy valamilyen fertőzést kapjon a bőre. Ennek megelőzésére antiszeptikus krémet és port is használt a szeme körül.

“Amikor először alkalmazta a savat, az szörnyű, érzés volt. Úgy éreztem, mintha lángolna a bőröm. Ez az állapot több, mint 12 órán át tartott. Ezután nem akartam, hogy az arcom többi része is ilyen legyen, de a kozmetikus megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj, túl fogom élni.

A savval egy időben egy semlegesítőt is használt, valamint egy asszisztens is segített neki a folyamat során. Hozott egy ventilátort, ami folyamatosan hűtötte az arcomat. Másnap, mikor belenéztem a tükörbe sokkot kaptam és felhívtam a kozmetikust, hogy ez az állapot normális-e?! Megnyugtatott, de mondta, hogy ez az állapot rosszabbodni fog, majd elkezd javulni. Ez pontosan így is történt.”

Amandát, 25 éves lánya, Ruby Watkins ápolta, mivel két napig a duzzadt szemei miatt nem látott. Ruby nem volt kétségbeesve, mert megszokta, hogy anyja mindig kitalál valamit. Többször volt már plasztikai műtétje, és azokból is szép lassan épült fel.

Egy hétig tartott a felépülés, utána pedig nagyon kellett vigyáznia, hogy ne égjen le a napon, ha kimegy. Ennek elkerülése érdekében 50 faktoros fényvédőt kentek arcára, valamint egy nagy kalapot és napszemüveget is adtak rá. Azt mondta neki a szakember, ha nem keni be az arcát, akkor hegesedés alakulhat ki.

“Az orvos azt mondta, hogy ezeket a kezeléseket általában télen végzi, ezért meg kellett ígérnem neki, hogy hat hónapig távol maradok a naptól. A kémiai hámlasztást választó nőknek látniuk kell, hogyan is néz ki a gyógyulási folyamat. Ezt csak tájékoztató jelleggel tettem közzé TikTokon. Nekem 100%-san megérte ez a kezelés, mert összehasonlítottam a mostani arcom a régivel és sokkal jobb, valamint olcsóbb, mint kés alá feküdni.”

Ti kipróbálnátok?

Ezek is érdekelhetnek