2022 július 5 kedd
KezdőlapHírekIdén elmarad a szilveszteri buli! - A kormány meghosszabbította a kijárási tilalmat

Idén elmarad a szilveszteri buli! – A kormány meghosszabbította a kijárási tilalmat

-

Döntött a magyar kormány és az Operatív Törzs! Müller Cecília a ma reggeli sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor még a mai nap folyamán közli a karácsonyi időszakra vonatkozó intézkedéseket.

Orbán Viktor meg is tette a bejelentést, miszerint az egy hónapja tartó kijárási tilalmat további egy hónappal meghosszabbítják. Elsőként kijelentette, hogy a koronavírussal továbbra is harcban állunk, valamint megköszönte az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok munkáját. A miniszterelnök közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy két hete célzott, tömeges tesztelést indítottak, amelynek során egészségügyi és járványügyi szakemberekkel, professzorokkal és tudósokkal is konzultált, akik egyöntetűen azt mondták, a szigorításokat továbbra is fenn kell tartani. “Karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk” – mondta a miniszterelnök.

Továbbá ismertette az Operatív Törzs mai döntéseit. Eszerint a kijárási tilalom 2021. január 11-ig érvényben marad, tehát, este nyolc óra és reggel öt óra között az utcán tartózkodni tilos. Az, hogy a szentestét illetően milyen szabályok lesznek érvényben, majd a járványhelyzettől függően határozzák meg december 21-én.

Egy dolog azonban már most biztos. Szilveszteri bulikat és utcabálokat tilos rendezni, az újévet nem köszönhetjük a szokásos módon. “Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy egy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk” – tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő elmondta, a vakcina lesz a valódi megoldás, aminek beadatására egyébként már holnaptól indul a regisztráció. Orbán Viktor arra kér mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, hogy “közös erővel fékezhessük meg a koronavírust”.

Ezek is érdekelhetnek