2022 július 2 szombat
KezdőlapHírekIdén tilos a petárda és a tűzijáték árusítása

Idén tilos a petárda és a tűzijáték árusítása

-

A kormány és az Operatív Törzs döntött, eszerint pedig továbbra is érvényben marad a kijárási tilalom. Ez azt jelenti, hogy elmaradnak a szilveszteri bulik és utcabálok. Ezzel összefüggésben pedig nem értékesíthetőek a tűzijátékok és a petárdák sem.

A karácsonykor érvényes szigorításokról és szabályokról pedig december 21-én kapunk információt. Orbán Viktor elmondta, nem kérdés, hogy mindenki azt szeretné, ha a családok együtt lehetnének az ünnepen és olyan szabályokat kell hozniuk, hogy a kapcsolattartás könnyebb legyen mindenki számára. A legfontosabb mégis az, hogy a koronavírus terjedését igyekezzünk megakadályozni.

Ez az oka annak is, hogy szilveszterkor nem lehetnek tömeges rendezvények sem. Este nyolc órától kijárási tilalom van és lesz érvényben, valamint tíz embernél több nem lehet egyszerre egy helyszínen.

A pirotechnikai eszközöket általában december 28-tól lehet beszerezni, amiket egyébként december 31-én este hattól másnap reggel hatig lehet használni közterületen. Idén a kijárási tilalom miatt pusztán három óra maradna erre. Este hattól este nyolcig kettő, illetve másnap reggel öt órától reggel hatig egy óra.

A kormányinfón az újságírók fel is hozták ezt témát, aminek kapcsán Gulyás Gergely azonnal közölte, hogy idén nem értékesíthető sem petárda, sem tűzijáték. Ez pedig ennek az iparágnak a válságba kerülését jelentheti, mivel a szilveszteri eladások képezik az éves bevétel hetven százalékát.

Ezek is érdekelhetnek