2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészségIgazi csoda! Egy 10 éves fiú segít anyukájának megszülni a csecsemőt, a...

Igazi csoda! Egy 10 éves fiú segít anyukájának megszülni a csecsemőt, a fürdőszoba padlóján

-

Amikor anyaként szembesülsz a helyzettel, hogy beindul a szülés és egyedül vagy otthon a 13 hónapos lányoddal és a 10 éves fiaddal, hát nem túl bíztató. Illetve amikor rájössz, hogy a kisbabád és a te életed is a 10 éves fiú kezében van. Az édesanya próbált mindent megtenni, de annyira gyorsan történt, beindult a szülés.

Az édesanya, Ashly Moreau 34 hetes terhes volt, amikor egyik délelőtt érezte, hogy valami nincs rendben. Kiment a mosdóba, bízott benne hogy elmúlik a fájdalom. Tudta, hogy férje már elment dolgozni, így senki sem tudta volna bevinni a kórházba, ha beindul a szülés.

A család Louisiana államban található otthonukban volt, az anyuka a két gyermekével volt a házban. Ashly teljesen kétségbe esett, amikor a fürdőszobában állva realizálta, hogy elfolyt a magzatvíz.

“Teljesen lefagytam, nem tudtam, mit tegyek, potyogtak a könnyeim. Ordítottam a fiamnak, hogy rohanjon a mamához, aki a szomszédban lakik.”

A mama akkoriban esett át egy komoly gerincműtéten, így nem tudott felkelni. Azonnal telefonált a mentőknek és az apukának. A kisfiú, Jayden Fontenot szaladt vissza az édesanyjához, és csak annyit kérdezett:

“Mit segítsek? Mondd meg, mit kell tennem és megteszem!”

Ashly már a padlón feküdt és észrevették, hogy már látszódnak a gyermek lábai. Azonnal tudta az anyuka, hogy a baba farfekvéses, ami még több kockázatot jelent. Borzasztó fájdalmas volt, de tudták, hogy tenniük kell valamit, különben elveszítik a kicsit.

“Segítened kell megszülni az öcsédet, de minél gyorsabban. Ha elkezd kékülni a lába, már nem fog levegőt kapni.”

A fiú rettentő higgadt tudott maradni. Az édesanya sem értette, hogyan tud a 10 éves gyerek ilyen nyugodt és kiegyensúlyozott lenni.

Ashly nagyon erősen vérzett és végig zokogott. Tudta, hogy minél hamarabb kell cselekedni, mert mindketten belehalhatnak. Jayden próbálta kimozdítani a farfekvésből a kicsit, édesanyja utasításaira. Amikor sikerült kihúzni a babát, nem lélegzett, teljesen el volt lilulva.

Ekkor Jaydennek akkora önuralma volt, hogy felállt és kirohant a nappaliba a húgának az orrszívójáért. Megpróbálta kitisztítani az ujjszülött orrjáratait, hogy beinduljon a légzés. Az egyik pillanatban sikerült is, a kisbaba elkezdett lélegezni. Ekkor beléptek a mentők a házba, a kicsit és az anyukát is azonnal kórházba szállították.

Az orvosoktól megkapták a szakszerű ellátást és azt mondták, minden a legnagyobb rendben van. Mindenki le volt döbbenve hogy a fiúnak mekkora lélekjelenléte volt.

Jayden megmentette az édesanyja és a kistestvére életét is, egy igazi hős, talán még fel sem fogta, hogy mekkora dolgot tett. Az biztos, ha ezt elmesélik majd a kicsinek, nagyon hálás lehet a bátyjának. A család sosem tudná elfelejteni ezt a napot.

Ezek is érdekelhetnek