2022 július 6 szerda
KezdőlapEgészségIGAZI CSODA TÖRTÉNT! A mentősök lemondtak a vízbefúlt kislányról, de az apa...

IGAZI CSODA TÖRTÉNT! A mentősök lemondtak a vízbefúlt kislányról, de az apa nem adta fel. 40 percen keresztül próbálta újraéleszteni

-

Egyetlen óvatlan másodperc is elég ahhoz, hogy megtörténjen a baj. Ha kisgyerek van a családban, akkor a szülők élete folyamatos készenlét. Bármikor beüthet a gond és ilyenkor csak a szülők lélekjelenléte számít.

Ez a horrorfilmbe illő történet az ukrajnai Dnyipro városában történt 2013. december 31-én éjjel. Ilyenkor az emberek boldogok és készülnek az év búcsúsztatására. Ruslan és Anastasia két gyermekükkel, barátaikkal és családjukkal szervezték a szilveszteri házibulit.

Szép házuk volt, melyre sokáig spóroltak. Végül valóra vált az álmuk és megvehették az álomotthont. Jól kerestek, úgyhogy egy sportmedence is belefért a költségvetésbe. Tágas volt, így az ilyen jellegű partykat náluk tartották.

Amíg a felnőttek a konyhában főzőcskéztek, az ötéves Radomir és a hároméves húga az idősebb unokatestvérükkel játszottak. A szülők pontosan tudják, hogy ha túl nagy a csend, akkor baj van. A gyerekek folyton zsibongtak, de egy idő után nem lehetett hallani a hangjukat. Ez gyanús…

Ruslan az egész házat átkutatta, de nem találta őket. Majd lement a pincébe és megpillantotta a lánya mozdulatlan testét a medencében.

Azonnal odaugrott és kihúzta onnan. Ekkor kezdődött egy drámai mentőakció… Mire a feleség odaért a férje már megkezdte a szükséges lépéseket. Megpróbálta újraéleszteni a gyereket. Soha nem csinált még ilyet. Azt tette, amit a tévében látott. Nem volt más lehetősége, hiszen mire kiérnek a mentők már késő…

A mentők 10 perc múlva érkezted meg. Az ápoló arrébblökte az apát majd a lány fölé hajolt. “Nem tehetünk semmit… a kislány meghalt.” – jelentette ki.

Ruslan a földre rogyott és könyörög, hogy folytassák az újraélesztést, de a mentősök azt mondták, hogy semmi értelme. Már hívták a rendőrséget, hogy tájékoztassák az eseményekről.

Az apa kétségbeesett és makacs volt. Letérdelt a lány mellé és folytatta a mesterséges légzést és a szívmasszázst. Senki nem állíthatta meg. A mentősök próbálták elvonszolni a test mellől… “Ne kínozza szegény lány testét. Meghalt. Nincs mit tenni…” – mondták.

40 percen keresztül próbálkozott, majd egyik pillanatról a másikra gyenge pulzust volt kitapintható. A kislány szíve újra dobogni kezdett.

A mentősök sem hitték el, amit láttak. Azonnal korházba szállították, de végig kómában volt. A szakemberek napokig küzdöttek az életéért. Az egész család a kislányért imádkozott.

Az orvosok felkészültek a legrosszabbra. Még, ha fel is ébred a kislány, vélhetőleg nem fog tudni beszélni se járni. A gyermek azonban erős volt. Két hét múlva felébredt. Noha időbe tellett, de szépen-lassan újra képes volt beszélni. Pár hónap elteltével minden olyan volt mint a baleset előtt.

A határtalan apai szeretet és a lány küzdeni akarása keltette életre a kislányt.

A filmekben gyakran láthatunk újraélesztést. Az igazság azonban, hogy 10 emberből talán egy, akit sikerül visszahozni ebből az állapotból és a felépülése még így is kérdéses.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek