2022 október 2 vasárnap
KezdőlapEgészségÍGY ALUDJ EL KÉT PERC ALATT! Az ex-katona megosztja a hadsereg technikáját

ÍGY ALUDJ EL KÉT PERC ALATT! Az ex-katona megosztja a hadsereg technikáját

-

Justin August fitneszedző és ex-katona megosztott egy trükköt, amely segíthet abban, hogy gyorsabban elaludjunk. A trükk célja, hogy két percen belül teljesen kikapcsolja az agyunkat, bárhol is legyünk.

Ez egy valós technika, amelyet katonáknak -különösen a vadászpilótáknak- tanítanak. Nekik, a hivatásuk során minden tőlük telhetőt meg kell tenniük, hogy maximalizálják a fókuszt. Számukra, ennek a technikának az ismerete kötelező.

„Ezt a technikát a katonaságban fejlesztették ki, hogy lehetővé tegye a katonák számára, hogy bármikor, bárhol elaludjanak – még a csatatéren is, amikor a környezet rendkívül kényelmetlen, és nagy a zaj” – magyarázza Justin.

„A katona számára az alvás kulcsfontosságú. Kutatásaim szerint ezt főként vadászpilóták számára fejlesztették ki, akiknek 100 százalékos reflexekre és fókuszra van szükségük. Ezekről mindannyian tudjuk, hogy az alváshiánnyal csökken.”

Íme a technika lépésről lépésre

Először a fej izmait kell ellazítani. A szemet, az arcot, az állkapcsot és a homlokot. Közben összpontosítsunk a légzésre.

Haladjunk tovább a vállig. Fontos, hogy a vállaink ne feszüljenek. Engedjük őket olyan mélyre, amennyire csak lehet. Tartsuk a karjainkat, ujjainkat lazán az oldalunk mellett.

Képzeljünk el egy meleg érzést, ahogy a fejünktől egyenesen az ujjbegyig terjed. Vegyünk mély lélegzetet és lassan engedjük ki. Lazítsuk a mellkasunkat és a gyomrunkat, egészen a combig, térdig, lábfejig.

Ismét képzeljük el, hogy ez a meleg érzés a szívünktől egészen a lábujjainkig száll.

És van egy nagyon fontos tényező, amely eldönti, hogy képes lesz-e eléggé ellazulni ahhoz, hogy elaludjon.

Nagyon fontos, hogy megtisztítsuk az elménket mindenféle stressztől. Erre két forgatókönyv létezik. Ezek valamelyikére kell gondolni. Az egyik, hogy egy kenuban fekszünk, nyugodt, tiszta tavon. Felettünk a tiszta kék ég. A másik, hogy egy fekete bársony függőágyban fekszünk egy koromsötét szobában.

“Bármikor, amikor valami másra kezdesz gondolni, vagy kezd megzavarni, ismételd ezeket a szavakat 10 másodpercig: “Ne gondolkodj, ne gondolkodj, ne gondolkodj.”

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

A maximális siker eléréséhez hat hétig kell gyakorolni ezt a rutint. Az edző hozzátette: „Úgy tűnik, azoknak az embereknek a 96 százaléka, akik elsajátították ezt a technikát, a szemük becsukása után két percen belül el tud aludni.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek