2022 május 22 vasárnap
KezdőlapEmberekÍgy buktass le egy hazug embert! Ezek a legegyértelműbb jelek, ha valaki...

Így buktass le egy hazug embert! Ezek a legegyértelműbb jelek, ha valaki hazudik neked.

-

Statisztikai adatok szerint az adott gesztusok 90%-a alapján meg lehet állapítani, hogy az adott illető hazudik vagy sem. Nem mindenki van tisztában azzal, hogy milyen kézmozdulatokat és hanglejtéseket használnak azok az emberek, akik rendszeresen füllentenek. De ennek a cikknek a segítségével beazonosíthatod, hogy milyen mozdulatokat kell megfigyelned, hogy rájöjj a beszélgető partnered nem mond neked igazat.

1) Szándékos szemkontaktus.

Pszichológusok elmondása szerint, azok az emberek, akik hazudnak nem tudnak sokáig a másik ember szemébe nézni. Viszont, aki szánt szándékkal hazudik, képes mindent elkövetni, hogy elhidd amit mond, például közvetlenül a szemedbe néz, amivel megpróbál kényelmes légkört teremteni.

2) Egyenes hát, magasra emelt áll.

Bizonytalanságról árulkodik, ha valaki a mondandója közben felhúzza a vállát, kihúzza magát esetleg felemeli az állát. Ezeket a mozdulatokat általában a tudatalattink befolyásolja és mi valójában észre sem vesszük, hogy saját magunkat eláruljuk.

3) Ajakharapás, szájszárazság.

Azok az emberek, akik hazudnak sokkal nehezebben és artikulálatlanabbul beszélnek, ugyanis a szájuk hamar kiszárad. Ennek következtében elkezdik harapdálni alsó ajkaikat. Ez azzal magyarázható, hogy stresszhelyzetben az autonóm idegrendszer csökkenti a nyáltermelést. Ha vizet kapnak, valószínű hatalmas kortyokban fognak inni.

4) Mozgás.

Vannak olyan kisebb gesztusok és mozdulatok, amik arról árulkodnak, hogy az illető nem mond igazat. Ennek következtében, tudatosan próbálják befolyásolni saját testüket, hogy mozdulatlan maradjon, ezáltal nagyon merevnek és természetellenesnek fog hatni.

5) Harag és dühkitörés.

A mutogatás egy nagyon agresszív gesztus. Ha kérdésre kérdéssel válaszol, vagy hirtelen dühbe gurul, akkor ott biztos van valami baj a háttérben. A harag egyfajta védelmi mechanizmus, amit általában a hazug emberek alkalmaznak.

6) Oldalra biccentett fej.

Az emberek oldalra biccentik a fejüket, ha olyan kérdést tesznek fel nekik, amire hirtelen nem tudnak válaszolni. Ezzel a gesztussal csak az időt próbálják húzni, hogy kitalálják, milyen hazugsággal is álljanak elő.

7) Gallér húzogatás, nyak karmolás.

Frusztrált helyzetben az emberek általában lehúzzák az ingük gallérját, mert úgy érzik nem kapnak levegőt. Ez a gesztus arra enged következtetni, hogy egy hazugság kellős közepében vannak, amiből nagyon hamar szeretnének kilábalni. Ezen kívül gyakori még a nyak karmolása is, ilyenkor úgy tűnhet, mintha a kérdésen gondolkodna, pedig valójában csak egy újabb hazugságon töri a fejét.

8) Testrészek megérintése.

Az emberek általában a mellkasukhoz vagy a hasukhoz nyúlnak, ha idegesnek és feszültnek érzik magukat. Ennek az az oka, hogy stresszhelyzetben a hasi izmok összehúzódnak, ami fájdalmas görcsöt idéz elő a gyomorban.

9) Tárgyakba való kapaszkodás.

Ha valakit hazugsággal vádolnak, akkor feszélyezve érzi magát. Ilyenkor megpróbál fizikálisan valamilyen tárgyba kapaszkodni, például asztalba vagy székbe mert ez egyfajta biztonságot ad neki és magabiztosabban fog tudni hazudni.

10) A fej elfordítása.

Ha beszélgetés során elfordítjuk a fejünket az annak a jele lehet, hogy egyáltalán nem érdekel bennünket, amit a másik ember mond. Ezzel a gesztussal arra próbáljuk sarkallni, hogy váltson témát, mert ha tovább feszeget egy kérdést, akkor belekényszeríthetjük magunkat egy hazugságba.

11) Hangerő változás.

Azok az emberek, akik hazudnak, gyakran elnyelik szavaik végét, illetve rekedtes hangon beszélnek. Minél erőteljesebb valaki hangja, annál inkább elhisszük a partner mondanivalóját. Aki szándékosan akar hazudni, automatikusan csökken a hangereje.

Ezek is érdekelhetnek