2022 június 30 csütörtök
KezdőlapÉrdekességekÍgy fest egy roncstelep Dubaiban - Még ott is szinte csak luxusautókat...

Így fest egy roncstelep Dubaiban – Még ott is szinte csak luxusautókat találunk

-

Dubaj vagy Dubai az Egyesült Arab Emírségekben található, aminek a második legnagyobb és legnépesebb városa. Az Arab-félszigeten, a Perzsa-öböl déli partján fekszik. A beszámolók szerint Dubai városa körülbelül százötven éve létezik. Az emirátus fő bevételeit a turizmusból, ingatlanértékesítésből és különféle szolgáltatások adják. A gazdaság kezdetben az olajra épült, napjainkban azonban, a kőolaj és földgáz kitermelés már csak a bevétel hat százalékát adja.

Dubai-t a számtalan nagyszabású építészeti és egyéb beruházásai, illetve kiemelkedő sporteseményei tette a világ számára ismertté.

Az innovatív és egyben csodás látványt nyújtó felhőkarcolók szinte a semmiből épültek fel, manapság pedig, Dubai a turisták kedvenc nyaralási célpontja. A luxus nemcsak az épületekre, a környezetre vonatkozik, hanem az autókra, amiknek mindegyike luxus kategóriába sorolható.

Nem ritka utcai látványok a Rolls-Royce-ok, a Ferrarik vagy a Lamborginik. Ez pedig azt is jelenti, hogy az autóbalesetek következtében a dubai roncstelep is luxusautókkal van tele.

A dubai luxus roncstelepről videofelvétel is készült, amelyen láthatjuk az összetört felső kategóriás autókat, amik még ebben az állapotban is sokat érnének. Többek között Ferrarik, Lexusok, BMW-k és Maseratik tömkelege parkol szépen sorban egymás mellett. Ezek az eredetileg méregdrága és csodálatos autók a sivatag közepén pusztulnak el. Ha a baleset során nem lettek totálkárosak, akkor a sivatagi időjárás végképp eltemeti őket, hiszen ott a természet nem kímél semmit.

Ha végignézünk egy ilyen roncstelepen, a sérülések ellenére sem feltétlenül gondolnánk, hogy minden autó halálra van ítélve. Itthon nem láthatunk ilyet, ez szintén egy külön világ, még akkor is, ha csak a roncs autók tárolásáról van szó.

Az autók jelentős része hosszú évek óta nem mozdult, ugyanott nyugszik, ahol annak idején lerakták. A roncstelepen viszont, nemcsak összetört luxusautók szúrnak szemet, hanem hibátlan állapotban lévő gépkocsikat is találhatunk. A magyarázat pedig, sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Ezeknek a gépjárműveknek a tulajdonosai nem fizették a törlesztő részleteket, ezért autóikat elkobozták tőlük, amik azóta csak porosodnak és az idő szépen, lassan eljár felettük.

Az autók állapotától függetlenül online árverés keretein belül megvásárolhatók, így egy-egy luxus kategóriás autóhoz szinte fillérekért hozzá lehet jutni. Ehhez pedig, csak egy kis szemfülességre van szükség.

Dubai-ban nemcsak a gazdag emberek járnak méregdrága autóval, a rendőrségnek is rendelkezésére áll egy luxusautó-flotta, ami szintén irigylésre méltó lehet a többi ország számára.

Íme!

Mit szólsz ehhez?

Ezek is érdekelhetnek