KezdőlapÉrdekességekÍgy fest egy roncstelep Dubaiban - Még ott is szinte csak luxusautókat...

Így fest egy roncstelep Dubaiban – Még ott is szinte csak luxusautókat találunk

-

Dubaj vagy Dubai az Egyesült Arab Emírségekben található, aminek a második legnagyobb és legnépesebb városa. Az Arab-félszigeten, a Perzsa-öböl déli partján fekszik. A beszámolók szerint Dubai városa körülbelül százötven éve létezik. Az emirátus fő bevételeit a turizmusból, ingatlanértékesítésből és különféle szolgáltatások adják. A gazdaság kezdetben az olajra épült, napjainkban azonban, a kőolaj és földgáz kitermelés már csak a bevétel hat százalékát adja.

Dubai-t a számtalan nagyszabású építészeti és egyéb beruházásai, illetve kiemelkedő sporteseményei tette a világ számára ismertté.

Az innovatív és egyben csodás látványt nyújtó felhőkarcolók szinte a semmiből épültek fel, manapság pedig, Dubai a turisták kedvenc nyaralási célpontja. A luxus nemcsak az épületekre, a környezetre vonatkozik, hanem az autókra, amiknek mindegyike luxus kategóriába sorolható.

Nem ritka utcai látványok a Rolls-Royce-ok, a Ferrarik vagy a Lamborginik. Ez pedig azt is jelenti, hogy az autóbalesetek következtében a dubai roncstelep is luxusautókkal van tele.

A dubai luxus roncstelepről videofelvétel is készült, amelyen láthatjuk az összetört felső kategóriás autókat, amik még ebben az állapotban is sokat érnének. Többek között Ferrarik, Lexusok, BMW-k és Maseratik tömkelege parkol szépen sorban egymás mellett. Ezek az eredetileg méregdrága és csodálatos autók a sivatag közepén pusztulnak el. Ha a baleset során nem lettek totálkárosak, akkor a sivatagi időjárás végképp eltemeti őket, hiszen ott a természet nem kímél semmit.

Ha végignézünk egy ilyen roncstelepen, a sérülések ellenére sem feltétlenül gondolnánk, hogy minden autó halálra van ítélve. Itthon nem láthatunk ilyet, ez szintén egy külön világ, még akkor is, ha csak a roncs autók tárolásáról van szó.

Az autók jelentős része hosszú évek óta nem mozdult, ugyanott nyugszik, ahol annak idején lerakták. A roncstelepen viszont, nemcsak összetört luxusautók szúrnak szemet, hanem hibátlan állapotban lévő gépkocsikat is találhatunk. A magyarázat pedig, sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Ezeknek a gépjárműveknek a tulajdonosai nem fizették a törlesztő részleteket, ezért autóikat elkobozták tőlük, amik azóta csak porosodnak és az idő szépen, lassan eljár felettük.

Az autók állapotától függetlenül online árverés keretein belül megvásárolhatók, így egy-egy luxus kategóriás autóhoz szinte fillérekért hozzá lehet jutni. Ehhez pedig, csak egy kis szemfülességre van szükség.

Dubai-ban nemcsak a gazdag emberek járnak méregdrága autóval, a rendőrségnek is rendelkezésére áll egy luxusautó-flotta, ami szintén irigylésre méltó lehet a többi ország számára.

Íme!

Mit szólsz ehhez?

Ezeket is olvasd el

A 40 éves négy gyermekes anya válás után teljesen megváltoztatta a...

Az emberek általában valamilyen meghatározó esemény után döntenek úgy, hogy tetoválást varratnak magukra. Ilyen például egy szeretett családtag, rokon, barát, társ, négylábú elvesztése, aki...