2022 július 5 kedd
KezdőlapÉletmódÍgy lett egy karbantartóból iskolaigazgató - A férfi igaz története milliókat inspirált...

Így lett egy karbantartóból iskolaigazgató – A férfi igaz története milliókat inspirált szerte a világon

-

Soha nem szabad feladni. Számtalan történetet hallani olyanokról, akik igenis kitartottak az álmaik mellett és végül sikerült elérniük azokat. Gondoljunk csak Arnold Schwarzeneggerre. Ki hitte volna, hogy egy osztrák, szegény fiú egyszer Kalifornia kormányzója lesz, előtte meg az egyik legjobban fizetett színész? Senki…

De nem kell ilyen nagy dolgokra gondolni. Jöjjön most egy egyszerűbb, de nagyszerű történet.

Gabie Sonnier-nek, a Port Barre-i iskola igazgatójának meglehetősen érdekes volt a pályafutása. 30 éve dolgozik az iskolában, de az első munkahelye gondnok volt.

Mi késztette arra, hogy tanári pályát válasszon? Nos Sonnier szerint még 1985-ben, az akkori igazgató félrehívta őt és közölte vele, hogy lát benne valamit. Azt mondta, hogy “A papírok felszedése helyett inkább minősítened kéne azokat…”

Ez volt az első alkalom, hogy valaki hitt a férfi képességeiben, így úgy döntött, hogy a Louisiana-i egyetemre megy. Az osztálytermek takarítása után Sonnier idejét a tanulás tette ki. Ennek eredményeképp végül tanári diplomát szerzett, és nem sokkal később jött további papírokat szerzett a Természettudományi és oktatási karon.

Hat év tanári munka után Sonnier-t az általános iskola igazgatójává léptették elő.

Nagyon szereti a munkáját és szívesen áll a diákok rendelkezésére. Élettörténetével emlékezteti őket, hogy soha nem szabad feladni az álmaikat.

Ismertek hasonló történeteket? Néha elég egy apróság ahhoz, hogy gyökeresen megváltozzon az életünk. Persze, sokszor a rossz irányba, de gondoljunk csak arra, hogy a mai gazdag emberek hol kezdték?

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek