2022 május 19 csütörtök
KezdőlapÉrdekességekÍgy mulattak szilveszterkor a magyarok közel száz évvel ezelőtt

Így mulattak szilveszterkor a magyarok közel száz évvel ezelőtt

-

Egy kis időutazásra szeretnénk most invitálni titeket aminek a keretein belül megmutatjuk, hogyan búcsúztatták majdnem 100 évvel ezelőtt az óévet és miként üdvözölték az újat, mint manapság mi.

Amikor gyerekek voltunk egészen más Szilveszteri partik voltak, mint jelenleg. Régen mindenki összegyűlt, retro tojásos uborkás szendvicseket készítettek, beszélgettek, zenéltek, virslit ettek, pezsgővel koccintottak éjfélkor na meg persze szerpentint bontottak újév alkalmából. Mindenki mindenkivel ölelkezett mindegy, hogy ismerték egymást vagy sem. Ahogy átléptünk az újévbe az összes ember sorakozott a lencsés fazéknál, hogy a következő év gazdagságot hozzon el számukra. A gyerekeknek nyilván a tűzijáték volt a legnagyobb attrakció, amit soha nem hagytak volna ki.

Ma már egészen más bulik vannak, kevés olyan baráti társaság van, akik összeülnek ezen a napon. A stílusuk is megváltozott, sőt még a tűzijátékok is egyre fényesebbek és kacifántosabbak lettek. Annak érdekében, hogy egy kicsit átérezzük milyenek is voltak azok az igazi retro partik összegyűjtöttünk pár képet, amik egy kicsit visszaadják azt a korszakot.

Ezek is érdekelhetnek