Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapCelebÍgy néz ki az Aqua 25 évvel a Barbie Girl után

Így néz ki az Aqua 25 évvel a Barbie Girl után

-

Olyan slágerekkel váltak híressé, mint a Barbie Girl és a Doctor Jones – így 25 évvel később vajon hogyan néznek ki a dán Aqua sztárjai? Egymilliárdnál is többen nézték meg csak a Barbie Girl számukat… A refrént nagyjából mindenki ismeri, pedig másfél évtizede volt sláger.

A 90-es évek második felében voltak a köztudatban, egy olyan slágerrel, ami trendi volt, karakteres és polgárpukkasztó. Az egész világot meghódították. A legismertebb slágerük 1,1 milliárd megtekintésnél jár. Nagyon kevesen mondhatják el ezt magukról.

25 év telt el azóta, hogy a dán Aqua együttes felkapaszkodott a slágerlistákra a Barbie Girl című slágerével. 1997-ben ez volt a harmadik kislemezük, amivel felkerültek a térképre, majd nem sokkal ezután a Doctor Jones.

A Barbie Girl akkora siker volt, hogy még a Barbie baba készítője a Mattel is megpróbálta beperelni a csapatot, mert nem tetszett nekik, hogy a dal szexuális jellege a játékhoz kapcsolódik.

A pert végül egy bíró 2002-ben elutasította, és kimondta, hogy „a feleknek nyugalmat tanácsolnak”.

Aqua Rene, Lene és Soren napjainkban
Aqua: Rene, Lene és Soren napjainkban

Az 1989-ben alakult zenekar Lene Nystrøm, René Dif énekesekből, Søren Rasted tüskés hajú billentyűsből és Claus Norreen gitárosból állt.

Pályafutásuk során kiadták az Aquarium című albumukat , majd 2000-ben a második albumukat, az Aquarius-t, de ez sajnos elbukott.

Nem sokkal ezután a banda külön utakon járt, és így nyilatkozott a Billboardnak : „Egyenesen egymás szemébe néztünk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy pillanatnyilag hiányzik a szikra.”

Fénykorában a banda: Soren, Lene, Rene és Claus.
Fénykorában a banda: Soren, Lene, Rene és Claus.

De pletykák keringtek arról, hogy a csoport szétválása valójában a Lene, René és Søren közötti szerelmi háromszög miatt történt.

Lene három évig járt a bandatársával, Renével, majd később Sørenhez ment – ​​2001-ben házasodtak össze. Ennek ellenére a banda tagjai közel maradtak egymáshoz, és 2007-ben Aqua újraegyesülési turnéra indult.

2011-ben a zenekar kiadta harmadik albumát Megalomania néven, de visszatérésük egy ausztrál turné lezárulta után a következő évben véget ért.

Lene, René és Søren 2016-ban nem tudták maguk mögött hagyni a bandát, és újra összeálltak háromtaggá, és Claus úgy döntött, hogy a zenekar zenei stílusa már nem neki való. 2017-ben Lene és Søren 16 év házasság után elváltak, de barátok és bandatársak maradnak.

2018-ban kiadtak egy új kislemezt , a Rookie -t, és még mindig a 90-es évek újszerű slágereivel járnak, miközben nosztalgiát szerető tömegek előtt járják a világot.

Íme, mit csináltak a találkozások között:

Lene Nystrøm, 48 éves:

barbie
Lene a Barbie Girl videoklipjében.
lene
Lene az Aqua énekesnője 48 évesen

2001-ben Lene és zenésztársa, Søren összeházasodtak Las Vegasban – mára két közös gyerekük van, de 2017-ben elváltak.

2003-ban Play With Me címmel szólóalbumot adott ki , amelyen az It’s Your Duty című kislemez is szerepel – de soha nem jutottak fel a slágerlistákra.

Sikert ért el, amikor megírta a Girls Aloud No Good Advice című művét , amely a második helyet érte el a brit toplistákon.

Søren Rasted, 52 éves:

soren
Az Aqua először akkor vált szét, amikor Soren feleségül vette Lene-t.
soren ma
Soren napjainkban.

Eközben Søren megalapította saját zenekarát Lazyboy néven, amely a last.fm szerint „kimondott triviákat, önsegítő tanácsokat, az utcán élő emberek hangját és a modern társadalom kritikáját használja hip-hop-szerű ütemekre a szinkronizált stílusban. „Rhythm’n’Speak” az alkotóktól.”

A csoport nevét Lazy B-re keresztelték át, miután egy azonos nevű kanapémárka nagy felhajtást váltott ki.

René Dif, 54 éves:

rene
Rene a Barbie Girl-ben.
rene ma
Rene napjainkban

Jelenleg egy egészségügyi edző nős, és van egy Mabel nevű lánya.

LinkedIn-oldala szerint a Diffood nevű „személyes snack- és salsa márkavállalat” vezérigazgatója és alapítója.

Twitter-profilképe alapján úgy néz ki, mint aki még mindig DJ

Claus Norreen, 51 éves:

Keveset tudunk Clausról – az Aqua másik tagjáról – és arról, hogy mivel foglalkozott, mióta elhagyta a csapatot. Wikipédia-oldala szerint visszahúzódó életet él Londonban, és van egy fia, akit Eliotnak hívnak.

Az egész világ megismerte őket, de 2000-ben az énekesnő szólókarrierbe kezdett. Mára, közel az 50-hez már fel sem lehet ismerni.

Te tudod ki ez a norvég származású anyuka?

kep 2023 01 22 195815133
kep 2023 01 22 195412459

A megfejtés: Az Aqua nevű csapat énekesnője: Lene Nystrom

kep 2023 01 22 195923056 1024x741 1
Aqua

Végezetül pedig itt a sokat emlegetett videóklip:

Ti felismertétek volna őket a képek alapján?

Ha érdekelnek a Celebekkel kapcsolatos cikkek akkor kattint IDE!

Ha érdekel még néhány infó az együttesről, akkor kattints IDE!