2022 december 8 csütörtök
KezdőlapCelebÍgy nézett ki az ellenállhatatlan Marilyn Monroe smink nélkül

Így nézett ki az ellenállhatatlan Marilyn Monroe smink nélkül

-

Marilyn Monroe, születési nevén Norma Jeane Mortenson 1926. június elsején látta meg a napvilágot Los Angelesben. A Golden Globe-díjas színésznő, énekesnő és fotómodell az 1950-es évek női ideálja lett és a “buta szöszi” filmszerepeivel szerzett hírnevet. Egy évtizedig volt aktív színésznőként, filmjeiből pedig körülbelül kétszázmillió dolláros bevételre tett szert. Marilyn Monroe mind a mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége.

Marilyn különleges szépségével férfiak millióit csavarta az ujja köré. Védjegye pedig a vörös rúzs lett, ami különleges szépségét még egyedibbé varázsolta. A színésznőt szinte sosem lehetett smink nélkül látni, így a legtöbb róla készült fotó nem mutatja meg festékmentes arcát.

Az ’50-es és ’60-as évek Milton H. Greene fotóművésznek azonban sikerült lencsevégre kapni őt, smink nélkül. A fotós Monroe mellett olyan hírességet fotózott, mint Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn vagy Grace Kelly. Mivel Greene az évek alatt szoros barátságot kötött a színésznővel, többször is lefotózta őt, Marilyn pedig szívesen mutatta meg neki azt az oldalát is, amit sokan soha nem láthattak. A fotóművész egy vidám hangulatú, fürdőzős képet készített Monroe-ról, amin a díva nem viselt sminket, anélkül mutatta meg magát. A kép láttán megállapíthatjuk, hogy nem is lett volna szüksége sminkre ahhoz, hogy elbűvöljön mindenkit. Marilyn festék nélkül is csak úgy ragyogott, egyszerűen csábító volt a kisugárzása.

Marilyn az évek során többször is megosztotta a különböző magazinokkal szépségének titkát és elárulta a saját maga egyszerű praktikáit. A színésznő annak ellenére, hogy Kaliforniában felkapott volt a napbarnított bőr, sokkal vonzóbbnak tartotta a természetességet, sőt, ellenezte a barnulást.

A színésznő minden sminkelés előtt megtisztította az arcát. Meleg vízzel megmosta azt, majd arctisztítót is használt. A hidratálás fontosságát hangsúlyozta, mivel a következő lépés mindig a hidratálókrém felvitele volt, ami lanolin-és olívaolajat tartalmazott. Fiatalsága ellenére is ránctalanítókrémet tett szemei alá, nyakára és dekoltázsára is. Monroe bőre rendkívül száraz volt, így a hidratálás számára kihagyhatatlan volt. Sminkjével kihangsúlyozta szemeit, vörös rúzsával pedig száját, ami teljesen ellenállhatatlanná tette őt.

Ezek is érdekelhetnek