2022 június 30 csütörtök
KezdőlapCelebÍgy nézett ki Keresztes Ildikó gyerekként - Rá sem lehet ismerni

Így nézett ki Keresztes Ildikó gyerekként – Rá sem lehet ismerni

-

Keresztes Ildikó 1968. augusztus 8-án látta meg a napvilágot Marosvásárhelyen.

1999-ben debütált, mint szólóénekesnő első nagylemezével, amely a Nem tudod elvenni a kedvem címet viselte. A címadó dal Sass Jordan angol-kanadai énekesnő, dalszerző Make You a Believer című dal magyar átirata, többi dalának szerzője pedig Szekeres Tamás és Novák Péter. Még ugyanebben az évben megkapta második eMeRTon-díját, mint az év legjobb énekesnője. 2000-ben két duettet énekelt Balázs Fecóval (A csönd éve; Új név a régi ház falán), amelyeket Fecó A csönd évei című lemezére rögzítettek is.

Ildikó a kezdetek óta is rengeteg sikert ért el mind az énekesi, mind pedig a színészi pályán.

Első színházi szerepét 1988-ban, A költő visszatér című rockoperában kapta. 1989-től kezdett el játszani a budapesti Thália Színházban, ami 1990-től már Arizona Színház néven futott. 1993-ig játszott ott, ugyanis a társulat leköltözött a Soproni Petőfi Színházba. Keresztes Ildikó első soproni szerepe a Zsuzsi kisasszony című operett volt, Mikó István rendezésében. 2006-tól a Soproni Petőfi Színház örökös tagja. Keresztes Ildikó játszott még a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Nemzeti Táncszínházban, a Madách Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Nyugati Teátrumban, az IBS Színpadon, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Papp László Budapest Sportarénában, valamint a Népstadionban is. 2008-tól pedig a Turay Ida Színház társulatának tagja.

“Szeretek játszani, mert lakozik bennem egy óriási nagy bohóc. Azt szoktam mondani, hogy nekem a színház olyan, mint egy felnőtt játszótér. Ott kiélhetem mindenféle gyerekes, vagy nőies dolgaimat. Mindig más ruhába kell bújni, mindig más karaktert kell megformálni, és ezt nem lehet megunni” – fogalmazott 2011-ben.

A 2010 nyár végén induló X-Faktor című tehetségkutató show-műsornak három évadon keresztül volt az egyetlen női mentora. Az első és a második évadban is a fiúk csapatát kapta, viszont a harmadik évadban a 28 év felettiek mentora lett. 2013 tavaszán viszont bejelentette, hogy nem kíván többet a mentori szerepben részt venni. A negyedik évadban a Mentorházban Alföldi Róbert mentorsegédjeként láthattuk.

A színház mellett folyamatosan adta ki újabbnál újabb dalait és lemezeit, amelyek mindegyikével hatalmas sikert könyvelhetett el.

Ezúttal pedig az énekesnő közösségi oldalán osztotta meg rajongóival egy gyerekkori fotóját. Ildikó a kép készülésekor talán még általános iskolás lehetett és éppen egy fahídon pózolt.

“Na milyen kép került elém! A megjelenésemre már akkor is odafigyeltem!” – írta a képhez, amit azóta már több, mint 1400-an kedveltek.

Első ránézésre fel sem lehet ismerni az énekesnőt, de, ha jobban megnézzük az arcát, a vonásaiból már jól látszik, hogy Keresztes Ildikó látható rajta még kicsiként.

Ezek is érdekelhetnek